Türkiye'de iç savaş çıkartmak istediler

Türkiye'de iç savaş çıkartmak istediler

15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatarak büyük bir cesaret örneği sergileyen ve tarihe geçen direnişin sembollerinden biri olan Metin Doğan, "Ölmek için dua ettim. İç savaş çıkmasını önlemek için tankın önüne yattım" dedi

Darbe girişimine tepki göstererek, Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan o anları Merhaba Gazetesi'ne anlattı. Doğan, "Gördüğüm manzara beni çok etkiledi. Birden fırladım. Askerin üzerine doğru giderken 'Ben Türk askeriyim, siz kimin askerisiniz?’ diye bağırmaya başladım. Tank durdu ve ben bağırmayı sürdürdüm. Sağ tarafımda yerde ellerinde silahlarıyla duran, sol tarafımdan kamyonun içerisinde olan askerler vardı. Bağırmaya devam ettim. Sonra tank hareket etmeye başladı. Ben de tankın sağ paletinin altın yattım. Tam o sırada durdu." dedi.

Metin yaptığı açıklamada, 40 yaşında bir üniversite öğrencisi olduğunu söyledi. Zamanında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini derece yaparak kazandığını, bir yıl okuduktan sonra, kendisine uygun olmadığı düşüncesiyle okulu bıraktığını belirten Doğan, okula, 2011'de çıkan öğrenci affıyla tekrar döndüğünü dile getirdi.

3-2-008.jpg

SOKAĞA İLK ÇIKANLARDANIM

Doğan, 15 Temmuz'da yaşadıklarını şöyle anlattı: Ben bu alçak saldırıyı duyar duymaz kendimi sokağa attım. Ankara'dan gelen misafirlerin ve kardeşim bana engel olmaya çalıştı ancak ağabeyim destek oldu. Atatürk Havalimanı önüne gitmek için taksi bulamadım. Motosiklet kullanan birini gördüm. Onu durdurdum. 'Allah rızası için beni havaalanına götürür müsün?' dedim. Gözlerimden ne kadar çok gitmek istediğimi anlayınca bunu kabul etti. Yüzünü bile tam görmedim. O kişiye, 'Bak kardeş seni tedirgin etmemek için söylemedim ancak belki de bu gece öleceğim. Bu paraya ihtiyacım yok. Al kendine benzin parası yap' dedim. Tüm ısrarlarıma rağmen kabul etmedi. Ona dualar ederek vedalaştım ve havaalanının girişinde tankları ve askerleri gördüm. Ben gittiğimde kalabalık yoktu. Havalimanına ilk gidenlerdenim."

SİZ KİMİN ASKERİSİNİZ

Metin, askerlerin tank paletinin önünden kalkması için kendisini sürekli uyardığını ve aksi takdirde vurulacağını söylediğini belirtti.  Onlar bağırdıkça kendisinin de yüksek sesle, "Siz kimin askerlerisiniz?" diye sormaya devam ettiğini aktaran Metin, şöyle devam etti: "Bu sırada tank üstüme doğru biraz hareket etti. Ben de bu sefer sol paletin önüne yattım. Tank hareketini durdurunca üzerimi çıkardım ayağa kalkarak tepkimi göstermeye devam ettim. Ondan sonra tankın üzerinde 3 kişi gördüm. 'Biz de sizdeniz' dediler. O laftan sonra sakinleştim. Ardından polis müdürü olduğunu düşündüğüm bir kişi çıkmamla ilgili bir çağrıda bulundu ve ben de tankın önünde ayrıldım. Bu arada 20 kişilik grupta bölgeye geldi."

EZİLMEK İÇİN YATTIM

O an tankın önünde ezilebilmek için dua ettiğini ifade eden Metin Doğan, "Tank hareket ediyor, ben duruyordum. Ben kalkıyorum tank yine hareket etmeye başlıyordu. Benim aklımdaysa, ya durdurmak ya da tankın altında ezilerek insanları girmiş oldukları şoktan uyandırabilmek vardı. Gaybı kesinlikle Allah bilir, ancak kullarına hissettirirmiş. İç savaşın başlamasını önleyebilmek için o tankın önüne yattım. Ben kadere inanan biriyim. Bu olaydan sonra 3 gün hiç bir yere çıkmadım. O tankı kullanan askeri subayı tehdit etmiş. Ayağına ateş edilmiş. Allah’ın beni birtakım şeyleri anlatmam için yaşatmış olduğuna inanıyorum." dedi

HEDEFİM BİLİNÇLİ BİR NESİL

Özellikle gençlerin ve çocukların kahramanı olmuşken gittiğim yerlerde, vicdandan, cesaretten, tarihten, sevgiden, vatanseverlikten bahsediyorum diyen Doğan,"Çağrılan her yere yetişmeye çalışıyorum. Bu yüzden bugün de Konya’dayım. Darbe girişimi yapanların hedefi  kesinlikle iktidar değildi. Maksatları bir iç savaş gerçekleştirmekti. Ben bir saniye içerisinde savaş çıkabileceğini ve yüz binlerin öleceğini gördüm. Askerler arasında uyuşmazlık çıkması bu darbeyi gerçekleştiren ve destekleyenlerin işine geliyordu. Ancak darbeye karşı gelen generalleri hesaba katamadılar. Bu generallerin de uçağının, tankının, askerinin olacağını düşünemediler. Ve darbe engellendi. Hedefim gelecek nesillere 15 Temmuz'u unutturmamak ve gelecekte böyle bir olaya imkan vermemelerini sağlamak" diye konuştu.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.