Türkiye ve Avrupa'da ilk

Türkiye ve Avrupa'da ilk

Rıza Turizmin bir markası olan Hünkar Cruise Türkiye ve Avrupa'da bir ilke imza atarak; alkolsüz ve vizesiz bir şekilde Yunan Adaları'na 3-4 ve 7 gecelik gemi turları düzenleyecek.

1990'lı yılların sonunda muhafazakâr İslami oteller açarak turizme yeni bir soluk getiren Rıza Turizm, bir ilke daha imza atmayı başardı. Rıza Turizmin bir markası olan Hünkar Cruise, Türkiye ve Avrupa'ya örnek olabilecek yeni bir projeye öncülük etti. Rıza Turizm, alkolsüz ve vizesiz bir şekilde gemi ile Yunan Adaları'na seferler düzenleyecek. Erken rezervasyonların 12 Şubat'ta başlatıldığı turların ilk seferi ise 14 Haziran'da başlayacak. 2018 yılı içinde Yunan Adaları'na toplamda 18 tur yapılacak. Gemide ise kumarhaneler, alkol tüketilen noktalar bulunmayacak. Ailelerin hep birlikte rahatlıkla zaman geçireceği gemide 5 vakit ezan okutulacak. Ayrıca gemide mescidler de yer alıyor.

MUHAFAZAKÂR KESİMİN DE İHTİYACI VAR

Düzenlenecek turlar ile ilgili bilgiler veren Rıza Turizm Genel Müdürü Mustafa Ulu, "Rıza Turizmin bir markası olan Hünkar Cruise olarak bizler bu zamana kadar tesettür otel babında çok otel sattık" dedi. İnsanların bir kısmının otel ve turdan sıkılmaya başladığını dile getiren Ulu, muhafazakâr camianın en çok merak ettiği yerlerin başında da Yunan Adaları geldiğini ifade etti. "Yunan Adaları, evrakları tamamlanınca 60 Euro'ya kapı vizesinin alınabildiği bir tur yeri" diyen Ulu,  "Yunan Adalarına turlar gemi ile yapılıyor. Gemiler, Çeşme ve Kuşadası'ndan çıkıyor. Gemi ile önceden yapılan turların hepsinde sınırsız alkol vardı. Amacından çıkan eğlenceler yapılıyordu. Bütün gemilerde kumarhane bile var. İslami hassasiyeti olan vatandaşlarımız çok istemesine rağmen bu bölge için düzenlenen turlara katılamıyordu. Muhafazakâr kesimin de bu turlara ihtiyacı olduğunu düşündük. Bu adaların tamamı önceden bize aitti. Ciddi manada atalarımızın eserleri hala o bölgede" şeklinde konuştu.

REHBERLER EŞLİĞİNDE GEZİNTİLER OLACAK

İlk seferimizlerinin 14 Haziran'da başlayacağını ve 3-4 ve 7 gece şeklinde 3 tane ayrı programlarının olacağını aktaran Ulu, turların detaylarına hunkarcruise.com adresinden ulaşılabileceğini belirtti. Turda farklı noktaları gezme imkânın da bulunacağını söyleyen Ulu, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Barbaros Hayrettin Paşa'nın doğduğu Rodos haritamızda var. Rodos'ta Türk Şehitliği bulunuyor. Yaklaşık 17-18 tane cami var. Gezilecek alanlar arasında Girit de bulunuyor. Girit'te Osmanlı eserleri yaşatılıyor. Santorini Adası tura katılanların görebileceği yerler arasında. Bu ada ilginçtir ve tam bir Akdeniz rüyasıdır. İnsanlar buraya sadece fotoğraf çektirmek için bile gidiyor. Beyaz ve turkuaz renklerinin birbirine en fazla yakıştığı noktalar içinde sayılır ada. Atina, düne kadar bizimdi. Türklerin de yaşadığı Atina'da da gezilecek yerler var. Turlara katılmak isteyenlere profesyonel rehberler eşlik edecek."

GEMİDE 5 VAKİT EZAN OKUTULACAK

Gemide herşey dahil hizmet verileceğini kaydeden Rıza Turizm Genel Müdürü Mustafa Ulu, sabah, öğlen ve akşam yemeklerinin de açık büfe olacağını hatırlattı. Sabah 08.00 ve akşam 23.00 arası tüm içeceklerin ücretsiz müşterilerinin hizmetine sunulacağını da konuşmalarına ekleyen Ulu, "Gemimizde bay ve bayan olmak üzere 2 ayrı mescid bulunuyor. Yemeklerimizin tamamı helal sertifika ile çıkacak. Birçok gemi, dışarıdan müşteri aldığı için helal olmayan yiyecekler de sunabiliyor. Yine aynı şekilde alkol ikramlarında da bulunuyor. Bunların hiçbiri bizim gemimizde olmayacak. Vakitlerde gemide aşikâr bir şekilde ezanımız okunacak. Başlangıcımız Yunan Adaları olacak. Zaman geçtikçe diğer farklı noktalara da açılmayı planlıyoruz" dedi.

ÖN TALEP HAYLİ FAZLA

14 Haziran'da ilk seferlerin başlatılacağını aktaran Ulu, şunları kaydetti: "12 Şubat itibariyle erken kampanya rezervasyonunu da başlattık. 15 Mart'a kadar kampanyamız devam edecek. Uygun fiyatlardan biletlerimizi satışa sunuyoruz. Erken kampanya olduğu için bilet fiyatları, 249-299 Euro'dan başlıyor. Bu yıl, yaklaşık 18 tur düzenleyeceğiz. Sezonu da 1 Eylül'de bitirmiş olacağız. Helal Cruise dediğimiz olay Avrupa ve Türkiye'de de tek. Ciddi manada ön talep topladık. Promosyon yerleri çok çabuk bitiyor. Tur düşünenlerin aceleci davranması gerektiğini bir kez daha sizin aracılığınız ile söylüyoruz. Gemi de kesinlikle tutma olmaz. Çünkü gemide denge tankları var ve bu tanklar sarsılmayı engelliyor. Aileler tedirgin olmasınlar ve bize güvensinler. Aşçımızın ve personelimizin tamamı Türklerden oluşuyor. Sadece gemi kaptanımız yabancı olacak. Geminin tamamını biz kiraladık. Faaliyetlerin tamamını da biz yürüteceğiz."

TÜRKİYE TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bu turun dünyada sadece bir örneği olduğunu da belirten Ulu, konuşmasına şu ifadelerle son verdi:   "Malezya-Singapur arasınd turlar yapılıyor. Dünyanın merkezi gerçekte Türkiye'nin bulunduğu yerdir. En keyifli adalara biz sahibiz. Avrupa'da 20 milyona yakın Müslüman var. Bunlar bile Türkiye'ye gelip gemiye Çeşme'den binmek zorunda. Gitmek istedikleri noktaya ancak bu şekilde ulaşabilirler. Bu da ülkemizin jeopolitik konumunun güzelliğini gösteriyor. Ülkemize bu başlattığımız yeni çalışma ile ciddi bir turist kazandıracağımızı düşünüyoruz."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum