Türkiye daima yanımızda oldu

Türkiye daima yanımızda oldu

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'un daveti üzerine Konya'ya gelen Bosna-Hersekli Adel Şabanovic, Hz. Mevlana'yı Anma Törenlerine ilk defa katılmanın mutluluğunu yaşadı.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'un daveti üzerine Konya'ya gelen Bosna-Hersekli Adel Şabanovic, Hz. Mevlana'yı Anma Törenlerine ilk defa katılmanın mutluluğunu yaşadı. Şabanovic, "Türkiye'nin Bosna-Hersek halkına olan desteğini daima yanımızda hissediyoruz" dedi

1992-1995 yılları arasında Bosna'da yaşanan savaşta tüm ailesini savaşta kaybeden Şabanovic, 12 yaşındayken Srebrenitsa katliamına şahit oldu. 11 Temmuz 2018 tarihinde Srebrenitsa kurbanlarını anma programında Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile tanışan Adelovic, Konya'nın kendisi için manevi açıdan çok önemli bir şehir olduğunu dile getirdi. AK Parti Konya Millletvekili Ahmet Sorgun'un daveti üzerine Konya'daki Şeb-i Arus Törenlerine katılma fırsatı yakaladığını kaydeden Şabanovic, "11 Temmuz 2018 tarihinde Ahmet Sorgun beyle tanışma fırsatı buldum. Kendisi beni Konya'ya davet etti. Allah'a şükürler olsun ki; Hz. Mevlana'yı Anma Törenleri'nde Konya'ya geldim" dedi.

5-024.jpg

BOSNA HALKI KARDEŞ HALKIMIZ

Bera Otel'de Adel Şabanovic ile buluşan Milletvekili Ahmet Sorgun, "Adel kardeşimize Konya'mıza hoşgeldin diyorum. Kendisiyle Srebrenitsa kurbanlarını anma töreninde tanışmıştık. Konya'ya gelmeyi çok istiyordu. Biz de onu Mevlana'yı Anma Haftası'nda şehrimize davet ettik. Konya halkı Bosna-Hersek halkı ile kardeştir. Biz tüm Boşnak kardeşlerimizi canı gönülden seviyoruz. Geçmişte de gelecekte de onların yanında olmaya devam edeceğiz. Konya halkı Bosnalı kardeşlerinin en zor günlerinde yanlarında oldu. Bugün şehrimizin dört bir yanında Bosna'yı yaşatıyoruz. Camilerimize, caddelerimize, parklarımıza Bosna ile ilgili isimler verdik. Bosna'nın manevi önderi Hacı Hafız Halit Muliç'in ismini bir parkımızda yaşatıyoruz. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç'in ismini bir camimize ve caddemize verdik. Bosna-Hersek'e gittiğimiz zaman da kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bu kardeşliğimiz kıyamete kadar devam edecek" diye konuştu.

77-002.jpg
d3021b17-6b0b-4b63-9e9f-3c74c1e6af56.jpg

SREBRENİTSA'YI İNKAR EDİYORLAR

Milletvekili Ahmet Sorgun'a Bosna-Hersek ve Srebrenitsa'da yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi veren Adelovic, "Srebrenitsa'da büyük bir soykırım yaşandı. Binlerce insan şehit edildi. Hala insanların cenazeleri aranıyor. Ama Sırbistan Hükümeti ve Bosna Sırp Enstitesi hala bu yaptıklarını kabul etmiyorlar. Soykırımı ve kurbanları inkar ediyorlar. Hala sorun çıkartmaya çalışıyorlar. Sürekli yeni olumsuzluklar çıkarıyorlar. Sırplar, bizi yalnız sanıyor. Allah'a şükürler olsun Türkiye ve Türk milleti yanımızda. Türkiye yanımızda olduğu sürece bize zarar veremeyeceklerdir" dedi.   Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Şabanovic, milletvekili Sorgun'u Bosna-Hersek'e davet etti. Şabanovic, daha sonra tüm Bosnalı veTürk şehitler için dua etti. Şabanovic, daha sonra Bosna-Muhammed Sorgun, Bosna- Hersekli rehber Amina Fatkic ve Hayra Drogolovcanin eşliğinde Mevlana Türbesini ziyaret ederek, burada dua etti. Şabanovic, daha sonra ise Sille, Kelebekler Vadisi gibi tarihi ve kültürel yerleri de görme fırsatı buldu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.