Turkcell 25. yılını kutluyor

Turkcell 25. yılını kutluyor

Türkiye’nin ilk GSM operatörü ve kurulduğu günden bu yana sektöründe ilklerin öncüsü olan Turkcell, 25. yılını çok özel bir etkinlikle kutladı

Türkiye’nin ilk GSM operatörü ve kurulduğu günden bu yana sektöründe ilklerin öncüsü olan Turkcell, 25. yılını çok özel bir etkinlikle kutladı. Etkinlik kapsamında Turkcell’in kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen üst düzey yöneticiler bir araya geldi. Turkcell’in çeyrek asırlık zirve öyküsünün anlatıldığı toplantıda konuşma yapan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, “Aramızda GSM fikrini Türkiye’ye getiren, bu fikri değerli bulup geliştiren çok değerli iş adamlarımız ve dostlarımız var. Murat Vargı, Osman Berkmen ve Mehmet Emin Karamehmet’e, şirketimizin bu günlere gelmesi için gece gündüz akıl teri ile alın terini karıştıran dört genel müdürümüze, mesai arkadaşlarımıza, tüm kurucu ortaklarımıza ve yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Enflasyonla mücadelede öncü rol üstlendik. Turkcell teknolojiyi sürekli üreten bir şirket olarak birim maliyetleri düşürmüştür. Örnek olarak Türkiye’de manşet enflasyon yüzde 11,5 seviyesindeyken sektörümüzde bu oran yüzde 3,9 olmuştur. Turkcell enflasyonla sürekli mücadele vermekte olup bunda başarılı olmuştur” dedi.

Akça, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son 5 yılda 26 milyar yatırım yaptık, Hazine’ye sağladığımız vergi ve yasal sorumluluklar karşılığı 35 milyar TL’ye ulaştı. Yurtdışından uzun vadeli finansman temin edecek çalışmalarımızla önemli bir başarıya imza atarak ülkemize 3.3 milyar dolar döviz girişi sağladık. Ar-Ge çalışmalarımız 1000 mühendisimizle devam ediyor. Bu noktada önümüzde 5G’ye geçiş süreci var. Biz bu süreci kararlılıkla yürüterek, entegre iletişim çözümleri üreterek birçok sektörde ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bunu yapabilmek için 5G’yi verimli kullanmak gerekiyor. Bunun için güçlü bir fiber altyapıya ihtiyaç var. Bu noktada protokolü imzalanan Ortak Altyapı Şirketi’nin acilen işe başlaması gerekiyor. 5G şebeke altyapı yatırımı da ortak olmalıdır. Ortak kule şirketi anlayışı ile çalışmak gerekmektedir. Bu üç uygulamanın Türkiye ekonomisini 10 milyar dolarlık yükten kurtaracağı açıktır. Telekomünikasyon stratejik bir sektördür. Milli ve yerli anlayışla yönetilmelidir. Bizim bu konudaki duruşumuzu ifade eden ‘Türkiye’nin datası Türkiye’de kalmalı’ sözü lafta kalmamalı tam olarak hayata geçirilmelidir. Şirketimizin 25. yılının hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.”

ÜLKEMİZE GÜVENDİK

Turkcell’in 25 yılda klasik bir telekom operatöründen dünyaya teknoloji ihracatı yapan dünyanın ilk dijital operatörü unvanına sahip dev bir şirkete dönüştüğünü vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise şunları söyledi:  “Bugün bizim için son derece önemli bir gün. 25. yılımızı kutladığımız bu toplantıda şirketimizde emeği geçen çok değerli kurucularımızı ve eski genel müdürlerimizi ağırlayarak Turkcell’in bugünlere nasıl geldiğini, kendilerinden bire bir dinleme şansına sahip olduk. Şüphesiz ki anlatıldığı üzere Turkcell bugünlere kolay gelmedi. Başta sadece ses hizmeti sunan geleneksel bir operatörden, 1440 stratejimiz kapsamında geliştirdiğimiz ve bugün dünya çapında kullanılan BiP, fizy, TV+, Dergilik, lifebox gibi yerli ve milli dijital uygulamalarıyla dev bir şirkete dönüşmüş durumdayız.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum