Türk milleti kenetlendi

Türk milleti kenetlendi

Türk halkı, bütün farklı görüşlerini bir kenara bırakarak; Afrin operasyonunda birbirine kenetlenme gücünü yine gösterdi. Vatandaşlar, STK'lar ve siyasi partiler; ordu ve devletinin yanında yer almaya devam edeceğini belirtti

Afrin operasyonu tüm başarısı ile devam ederken, Türk milletinin birlik ve beraberlik duygusunun ne kadar güçlü olduğu da bir kez daha gün yüzüne çıktı. Siyasi partiler, Türk halkı, STK'lar ve ordumuz birbiri ile kenetlendi. Türk ordusu, milletinden aldığı bu güç ile hedefleri bir bir imha etmeye devam ediyor. Ordumuzun operasyonu zaferle sonuçlandırması için, vatandaşlar camilerde dualar ediyor.  Türkiye genelinde Ordumuzun zaferi için Fetih Sure okunuyor. Vatandaşlar, sınırdan geçen vatan evladı askerlerine evlerinde hazırladıkları yemekleri ikram ediyor. Esnaf, dükkanlarındaki ürünleri askerimiz ile paylaşıyor. Ümmetin kalbi Türk ordusu ile atıyor. Halkımız da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'ya desteklerini esirgemiyor.

BUGÜN BİRLEŞMEZSEK NE ZAMAN BİRLEŞECEĞİZ

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Afrin operasyonunun hem ülkemiz, hem de bölge güvenliği açısından son derece mühim olduğunu aktardı. Türk halkının ordumuza maddi ve manevi her türlü desteği sağladığını sıklıkla vurgulayan Başkan Angı, siyasi partilerin de bir bütün halinde olmasının önemine dikkat çekti. Başkan Angı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin bu hamlesi, birçok ülkeyi tedirgin etti. Bir yerdeki huzursuzluk, birçok bölgeye sıçrayabiliyor. Herkes, yaşanılanların farkında. Ülke olarak yakalamış olduğumuz bir istikrar var. Bu istikrardan güç alarak, hamlelerde bulunuyoruz. IMF'ye borçlu olduğumuz dönemlerde böyle bir harekat yapılamazdı. Ayrıca Afrin hadisesi partiler üstü, milli bir meseledir. Ülkenin geleceği söz konusudur. Tamamı ile ülkenin bekası ön planda tutulmuş bir harekattır. Farklı partilere oy verdikleri halde, ordumuza ve devletimize sahip çıkan vatandaşlarımız da bunun en güzel örneğini oluşturuyor. Tavrımız çok net. Bugün bir arada olma duygumuzu geliştiremezsek, ne zaman bir arada olacağız ve birleşebileceğiz?"

HAREKÂT MİLLİ BİR MESELEDİR

Türkiye'nin sınır güvenliğinin önemli olduğunu belirterek, bu noktada bu harekâtı desteklediklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı  Barış Bektaş ise şunları kaydetti: "Milli çıkarlarımız, herşeyin üzerindedir. Bulunduğumuz coğrafya sınır güvenliğine önem vermemiz gerektiğini zorunlu kılıyor. Bu bağlamda, Zeytin Dalı Operasyonu kaçınılmaz olarak Türkiye'nin gündemine gelmiştir. En büyük arzumuz, kimsenin burnu kanamadan ülkemize dönmeleridir. Bu bağlamda biz, kahraman ordumuzun görevini başarıyla yerine getirmesini arzuluyoruz ve istiyoruz. Afrin bölgesine yapılan harekat bir milli meseledir. Milli meselede siyaset kurumunun milli çıkarları, ulusal çıkarları korumak ve milli güvenliği sağlamak konusunda bir araya gelme görevi vardır."

PARTİLER ÜSTÜ BİR MESELEYİ YAŞIYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Afrin operasyonunun partiler üstü bir mesele olduğunu ve operasyona ülke halkının tamamının destek verdiğini dile getirdi. Birlik ve beraberliğin askere güç ve ve kuvvet sağladığını ifade eden Başkan Çiçek, "Ülkemiz, 2012 yılından bu yana ciddi bir saldırı altında. Bizim duruşumuz bellidir. Operasyon yapılmalıydı. Yerinde ve zamanında bir operasyona giriştik. Başarılı bir şekilde devam ediyor. Biz, harekatı başlatmasaydık, ilerleyen dönemlerde ciddi olumsuz olaylarla karşı karşıya kalacaktık. Konya'da, Ankara'da veya ülkemizin diğer illerinde rahat oturamayacaktık. Operasyonun Afrin ile sınırlı kalmamasını umuyoruz ki; hükümet zaten bu konuda gerekli hassasiyeti gösterecektir. Birlik ve beraberliğin sağlandığını görüyoruz. Tıpkı 15 Temmuz'daki, Yenikapı Mitingindeki gibi. Askerimiz resmen düğüne gitti. Bizim için savaşmak, düğündür. Tahrik içeren söylemlerden olabildiğince kaçınmak gerekir. Uyanık olmak lazım. Dualar okunuyor, geçiş noktalarında askerlerimize iyi bakılıyor" açıklamalarında bulundu.

BİR OLMALIYIZ VATAN MÜDAFAASI VERİYORUZ

Saadet Partisi Konya İl Başkanı  Hasan Hüseyin Uyar, orduya ve devlete dua ettiklerini belirtti. Birlik ve beraberliğin kaçınılmaz olduğunu aktaran Başkan Uyar, herkesin bu konuda üzerine nasıl bir sorumluluk düşüyorsa; layıkı ile yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. Uyar, "Ordumuzun kayıp vermesini, haklı olarak istemiyoruz. Bu konuda dualarımızı eksik etmiyoruz. Afrin operasyonu yapılması gereken bir operasyondu. Saadet Partisi, devletinin ve milletinin yanındadır. Ayrıca bu hadisenin de partiler üstü bir mesele olduğuna inanıyoruz. Çünkü vatan ve millet müdafaası yapıyoruz" şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.