Türk Hacılar Medine'den Gözyaşları İle Ayrılıyor

Türk Hacılar Medine'den Gözyaşları İle Ayrılıyor

Hac ibadetini tamamlayıp Peygamber Efendimiz'i (sav) ziyaret eden Türk hacılar, Medine'den gözyaşları ile ayrılıyor.Suudi Arabistan Hac Bakanlığı Medine Genel Müdürlüğü'nün ilkokul öğrencileri ile düzenlediği Hacı karşılama ve uğurlama...

Hac ibadetini tamamlayıp Peygamber Efendimiz'i (sav) ziyaret eden Türk hacılar, Medine'den gözyaşları ile ayrılıyor.

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı Medine Genel Müdürlüğü'nün ilkokul öğrencileri ile düzenlediği Hacı karşılama ve uğurlama programı büyük ilgi gördü. Hac Bakanlığı'nın koordinasyonu ile okullar arasında ortaklaşa düzenlenen program çerçevesinde her pazar günü Medine'de bulunan bir okul, öğrencilerini Hacı karşılama ve uğurlamaya gönderiyor.

"Seni seviyoruz ey Rahman misafiri" sloganı ile düzenlenen etkinliklere katılan öğrenciler, Medine'ye dünyanın dört bir yanından ziyaret gelen hacılara çeşitli ikramlar sunuyor, hacıların üstlerine güller atıyor. Öğrenciler, hacıları "Talal bedru" ilahileri ile uğurluyor.

"Seni seviyoruz en Rahman misafiri" programı ile Medineli çocuklara, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (sav) ziyaret eden hacı ve umrecilere hizmet etme aşkı hedefleniyor.

Hac Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre iki gün öncesine kadar Medine'den ayrılan hacı sayısının 532 bin 294 kişi olduğu belirtildi. Bunların 18 bin 838'inin ise Türk hacı olduğu ifade edildi. Ayrıca, Medine'de kalan Türk hacı sayısının da 538 kişi olduğuna dikkat çekildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.