Turizimciler 'helal'e yöneldi

Turizimciler 'helal'e yöneldi

Avrupa ülkelerinden ve Rusya'dan gelen turist sayısında ciddi oranda bir azalma yaşanmasıyla birlikte turizmciler ve oteller alternatif turizm daha doğrusu helal turizme yöneldi.

Rus pazarının daralmasıyla turizmciler gözünü Körfez ülkelerine ve İran pazarına dikti. Antalya'nın Alanya, Kemer, Belek gibi turistik ilçelerinde çok sayıda otel helal turizme yönelmeye başladı.  Alanya'da helal turizm alanında faaliyet gösteren Wome Deluxe Hotel Genel Müdürü Yusuf Gerçeker, bu yıl turizmciler için ölü bir yıl olduğuna dikkat çekerek, çok sayıda otelin alternatif turizme yöneldiğini söyledi. 

RUSLAR GELMEDİ OTELLER BOŞ

Alanya ve Kemer gibi ilçelerdeki otellerin bu yıl büyük sıkıntılar çektiğini dile getiren Gerçeker, "Bu ilçelerdeki otellerin büyük bir kısmı Ruslarla çalışıyordu. Şu anda açılmayan oteller var. Haziran 15'de açılacak oteller var. Ekonomik olanların çoğu helal turizme veya alternatif turizme dönmeye düşünüyor. Benim bildiğimiz 10-15 otel helal turizme yöneldi. Fakat bu otellerin büyük çoğunluğu ne mimari olarak ne de kafa olarak birçoğu helal turizme hazır değil" dedi. Bu yıl hedef kitle olarak yerli turistleri gelecek yıllarda ise Körfez ülkelerinden turistleri otellerine çekmek olduğunu dile getiren Gerçeker, "Bu yıl yüzde 80-90 yerli turistleri hedefliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da Arap ülkelerinden ve diğer İslam ülkelerinden turistleri hedefliyoruz. Gazetecileri, acentacıları gezdiriyoruz" diye konuştu.

KALİTELİ HİZMET ÖNPLANDA OLACAK

Helal turizmin önümüzdeki yıllarda yükselerek, yaygınlaşacağınının altını çizen Gerçeker, "Fakat bu işi gerçekten hakkıyla kaliteli bir şekilde yapanlar ayakta kalacaklar. Helal turizm bilinçli bir şekilde yapılmalı. Otelimizde şu an 1300 misafir var. Bunun 400 tanesi Arap ülkelerinden gelen misafirlerimiz. Bu saatten sonra verdiği hizmetle kaliteyle önplanda olanlar ayakta kalacaktır" ifadelerini kullandı. Konya'da düzenlenen Helal Turizm Konferansı hakkında da değerlendirmede bulunan Gerçeker, " Geçen yıl Abudabi'de bu etkinliğin bir benzerine katılmıştım. Konya'daki program daha kalabalık ve canlıydı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu akşam bu etkinliğe katıldı. Gerçekten çok başarılı bir etkinlik oldu. Önümüzdeki aylarda bu programın meyveleri alınacaktır" dedi.

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.