Topal: Firmaların kapanacağı söylentileri üzücü

Topal: Firmaların kapanacağı söylentileri üzücü

Konya Müteahhitler Birliği Derneği (KOMÜT) tarafından, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve bazı inşaat firmalarının kapanacağı şeklindeki söylentiler ile alakalı bir basın toplantısı düzenlendi.

Dernek binasında düzenlenen basın toplantısına KOMÜT Genel Başkanı Şaban Topal, Yönetim Kurulu Üyeliri ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Şaban Topal, “Ülke genelinde yaşanan ekonomik daralma, döviz kurunun istikrarsızlığı, konut üretiminde ki arz talep dengesi bozukluğundan; daire satışlarının çok ciddi azalması, malzeme fiyatlarının öngörülmeyen derecede artış göstermesi, maliyet analizi yapılmaması sektörü spekülatif haberlerle kurban etmektedir. Son dönemde yükselen kur ve faizler, bir süredir nakit sıkışıklığı yaşayan özel sektörümüz için daha fazla bir yük getirmiştir. İçinde bulunduğumuz 2018 yılında faiz ve kurlardaki yüksek boyutlu dalgalanmanın baskısını daha fazla hisseden firmalarımızın finansman yükünün giderek ağırlaşması, karlılıkların sürdürülebilirliği konusunda endişe yaratmaktadır. Bu sektöre yıllarını, emeklerini, sermayelerini bağlayan firmaların yanlış bir algıyla zedelenmesine müsaade edilmeyecektir. Firmaların taahhüt ettikleri süre içerisinde inşaatları bitirememesi, bitiremeyeceği anlamına gelmeyecektir. Ekonominin durulması ve stabil hale gelmesi ile birlikte sektör normal seyrine dönecektir” dedi.

img_6980.jpg

ALGI OPERASYONU YAPILMAKTADIR

Bu süreçte inşaat sektöründe müteahhit firmaların kapanacağına yönelik artan söylentileri üzüntü ile takip ettiklerini ifade eden Topal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle firma ismi telaffuz edilerek seslendirilen bu gerçek dışı söylentileri Konya'ya yönelik bir algı operasyonu olarak değerlendirmekteyiz. Taahhüt süresi gecikmiş veya geçecek firmalara ek süre müsaade edilmesi planlama yapılmasının önünü açacaktır. Türkiye'nin yüzde 25' e yakın iş lokomotifini inşaat sektörü oluşturmaktadır. Bu sektöre vurulacak güvensizlik algısı ekonomiye ciddi zarar verecektir. Tüm milletimizin bu olaylara sağduyu ile yaklaşmasını temenni ederiz. İçinde bulunduğumuz sürecin tüm firmalarımız için zorlu geçeceği aşikardır. Türkiye ekonomisinin bu zor süreci de atlatacağından şüphemiz yoktur. Güçlüklerle mücadele etme direncini bugüne kadar fazlasıyla ortaya koyan Konyalı müteşebbislerimiz bu dönemde de ülkesi ve şehri için vefakârca çalışmaya devam edecektir. KOMÜT olarak, tüm müteahhitlerin öngörüleri bu normalleşme süresinin yerel seçimlerin tamamlanmasına müteakip olacağını düşünmektedir. Halkımızın bu spekülatif haberlere fazla itibar göstermemeleri, doğrusunu bilmeden, araştırmadan hüküm kesenlerin önlenmesini arzu ederiz. Ülke ekonomimizin hangi şartlarda olursa olsun hükümetimizin yanında olduğunu her türlü maddi ve manevi desteklerimizi sürdüreceğimizi 15 Temmuz'da gösterdiğimiz birlik ve beraberliğin daha da güçlendiğine inanmaktayız.”

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum