Tofaş’ta üretim yeniden başladı

Tofaş’ta üretim yeniden başladı

Tofaş otomobil fabrikasında üretim bu sabah saatlerinde yeniden başladı.

Tofaş Ceo’su Cengiz Eroldu’nun bir ay sonra maaşlarda iyileştirme konusunda namus sözü vermesi üzerine bugün 6.45 vardiyasına bin 700 işçi geldi.

Üretim başlarken, fabrika içinde ve dışında bin civarında da işçi eylemlerini sürdürüyor.

"NAMUS SÖZÜ VERİYORUM"

Tofaş Ceo’su Cengiz Eroldu, dün akşam saatlerinde işçi temsilcileriyle görüşüp, "Sabah 06.45’te işbaşı yapın. Şu anda iyileştirme konusunda değişiklik yok. Ancak bir ay sonra iyileştirme için namus sözü veriyorum" dedi.

Bu sözler üzerine insan kaynakları da bu sabah üretimin başlayacağını, servislerin çalışacağını, servis imkanı olmayanların toplu olarak taksiyle fabrikaya 4 nolu kapıdan gelebileceklerini ve ulaşım ücretlerinin ödeneceğini bildirdi. Sabah saatlerinde yoğun bir şekilde servislerle ve özel araçlarıyla bin 700 işçi işe geldi. Sabah 06.45’te işçilerin gelmesiyle üretim başladı. Beyaz yakalı tabir edilen ve eylemlere hiç katılmayan bin civarındaki mühendis de sabah 08.00’de mesaiye geldiler.

BİR GRUP EYLEME DEVAM EDİYOR

İşçilerden 400-500 civarında bir topluluk, eylemlerini sürdüreceklerini ve fabrikanın önünde kalacaklarını söylediler. Fabrika içinde de 600 civarında işçinin eylemlerini sürdürdüğü belirtildi. Toplam bin civarında işçi, eyleme devam edeceklerini ifade ettiler.  Tofaş Otomobil Fabrikası’nın bir haftadır üretimin durmasıyla ilgili yaşadığı kaybı, haftada 5 gün çalışan işçilerini bundan sonraki süreçte 6 gün çalıştırıp telafi edeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.