Tercihlere saygı gösterin çağrısı

Tercihlere saygı gösterin çağrısı

DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan," Vatandaşlarımızdan evet veya hayır diyecek olanların, siyasi tercih ve öngörüleridir. Saygı göstermek gerekir. Biz de devletimiz, milletimiz için tam bağımsız bir Türkiye için 'Evet' diyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan'ın katılımı ile referandum sürecine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.  Basın toplantısında konuşan DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, 1920 yılında kurulan Cumhuriyetin, parlementer sistemi tercih yapmak zorunda bırakılmak suretiyle, demokrasimiz tek parti ile yönetildikten sonra, çok partili sisteme geçerek, ağır aksak, günümüze kadar geldiğini söyledi. Fidan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu süreçte muhtıralar yaşayan, ağır bedeller ödeyen halkımızın, kendi öz iradesi ile seçtiği yöneticilerini suçsuz yere, bazılarını idam ettiler. Bir çoğunu da yıllarca hapiste tutmak suretiyle cezalandırdılar.Cumhuriyet millet olarak bizim inanç ve idari yöneti şeklimizin kağanlık, sultanlık ve padişahlık olarak tam karşılığıdır. 1920'lerde, Türk milletinin tarihinden gelen, gelenek ve göreneklerine uygun olan, İslam hukuku, ingilizlerin baskısıyla bir kenara bıraktırılarak, yerine dayatma sonucunda. Avrupa'nın laik sisteme uygun olan, Roma hukuku zorla ve cebren ihdas edilmiştir. Adına laik Cumhuriyet denilerek töresinden uzak, batının İngiliz'in dayatması ile inanç ve imanından, dilinden koparılmış, tarihinden gelenek ve göreneklerinden uzak bir devlet kuruldu. İsviçre'den medeni hukuk ve borçlar kanunu, İtalya'dan ceza hukuku, Almanya'dan da ticaret kanunu alınarak yamalı bohça gibi yeni ve yabancı sisteme geçilmiştir. Harf inkılabı yapılarak, Latin alfabesine geçildi. Halk bir gecede cahil bırakıldı. Bu sistemin adına laik cumhuriyet denilerek, kendine ve halkına yabancı, inanç ve imandan yoksun, dilinden uzaklaştırılmış 90 yıllık bu Cumhuriyetimizi şu ana kadar iyisiyle ayakta tuttuk ve bu güne geldik."

EVET, HAYIR SİYASİ TERCİHLERDEN İBARET

Başkanlık Sistemi için yapılacak olan referandumda, "Evet", "Hayır" diyecek olanların hain olmadığını ifade eden  Fidan,  oy kullanacakların hepsinin vatanı için canını seve seve verecek insanlar olduğunu söyledi. Fidan,  şunları kaydetti: " Vatandaşlarımızdan evet veya hayır diyecek olanların, siyasi tercih ve öngörüleridir. Saygı göstermek gerekir. Hainlik yapanlar ise bellidir. Başkanlık gelirse ülke bölünür diyorlar. Bu ülkeyi parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Başkanlık sistemi tarihimizden gelen mirastır. Türkiye'de terörü finanse eden ABD ve AB başta olmak üzere taşören olarak kullanılan PKK ve uzantıları neden hayır diyor? Türkiye'yi düşündükleri için mi? 40 bin insanımızı öldürenler şehirlerimizi yakıp yıkanlar, her gün bombalı araçlarla saldıranlar. Asker, polis, sivil ülkemiz insanını katleden PKK'lılar ve buna destek olan diğer sol gruplar değil mi? Nihayet ilk önce Cumhurbaşkanlığı seçimi halka bırakıldı. Halkımızın feraseti ile bu başarıldı. Sıra bu güne geldi. 'Evet' veya 'Hayır' kavgasını da birbirimizi zedelemeden siyasi bir yol ayrımına geldik. Tarihimizde tek lider etrafında ne zaman birleştik ise, güçlü ve lider bir devlet olduk. İşte Türk milleti tekrar ayağa kalkıyor."

TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN EVET

Referandum sürecinin sonucunda, ülkenin refah düzeyine ulaşmasını temenni ettiğini dile getiren  DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, DİVA-SEN olarak refrendum sürecinde kararlarının 'evet' olacağını söyledi. Fidan son olarak şunları söyledi: "5000 yıllık tarihi birikimimiz ile, devlet kurmadaki becerimiz ile, 90 yıl öncesinde kaldığımız yerden bu vatan toprağında ayağa kalkarak, bağımsız müslüman Türk Milleti ve Osmanlı'nın torunları olarak masaya yumruğumuzu vurup, tekrar dünya siyasetinde söz sahibi olarak mazlumlara ümit olup zalimlere karşı dimdik durabilmek için, bu kadim milletin yönetim şekli olan başkanlık sistemini istemeyenler belli. Bugün HDP, FETÖ, YPG, PKK, PJK, TKP ve bütün sol gruplar ve bunlara maşa olarak kullanılan, ağa babaları, ABD, AB ve emperyalist ülkelerin hepsi 'hayır' diyor. Ne diyordu İmam Şafi Hazretleri, ' Fitne zamanı düşman oklarını takip edin, o sizi hakka götürür.' İmam Şafi Hazretleri'nin sözündeki gibi düşman oklarını takip ediyoruz. Onlar hayır diyor biz de devletimiz, milletimiz, istikrarımız, istikbalimiz ve istiklalimiz için tam bağımsız bir Türkiye için 'Evet' diyoruz."

TOLGA PARLAK/ HASAN ÖZÜTEMİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.