Tek hedefimiz ilçemizin ve yöremizin kalkınması

Tek hedefimiz ilçemizin ve yöremizin kalkınması

Derebucak AKP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Kısa, tek hedeflerinin ilçe ve yöresinin hak ettiği hizmeti almasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kısa, ilçenin sorunlarının çözümü için belediye başkanları, muhtarlar ve tüm yöre halkı ile fikir alış verişinde bulunduklarını ifade ederken bu birliktelik sayesinde önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

Derebucak’ı ve kendinizi tanıtır mısınız?
İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Kısa. Derebucak AKP İl Genel Meclisi Üyesiyim. 1974 doğumluyum, evli ve 2 çocuk babasıyım. Derebucak’ta ticaretle uğraşıyorum. Elimizden geldiğince ticareti ayakta tutmaya çalışıyorum. Bunu yaparken de il genel meclisi üyesi olarak Derebucak’ın gelişmesi için çalıyoruz. Derebucak, Bizans zamanında yerleşim yeri olmuş. 1947 yılında ve 1955 yılında büyük iki yangın geçirmiş. Bu yangının ardından halkımızın büyük bir bölümü Avrupa’ya göç etmiş. Halkın yüzde 80-90’ı Avrupa’dadır. Tarım ve hayvancılık istenilen seviyede değil. Genelde inşaatçılık yapılıyor.
Çalışmalarınız ve projeleriniz neler?
Antalya’ya yakın olmamız nedeniyle bizim bir avantajımız var. Konya – Antalya yolu Derebucak’tan geçecek. Bu nedenle ben önümüzün açık olduğunu ve Derebucak’ın daha çok gelişeceğini tahmin ediyorum. Bu yolun açılması ile sahile sadece 100 kilometremiz kalacak. Bunun yanında yayla turizmi de büyük bir gelişme kat edilmiş olacak. Ben iki yıldan bu yana il genel meclisi üyeliği yapıyorum. Genelde köy ve kasaba yolları özel idare yol ağındadır. Bunların bir kısmının yapılmasını sağladık. Bu yıl biraz daha geniş çaplı çalışma yürüttük. Derebucak ilçe merkezine, çim sahası olan, voleybol sahası olan büyük bir spor kompleksi yaptırıyoruz. Merkeze bir kültür evi yaptırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu projeleri 2011 yatırımlarına aldırdık. Belli yolları da genişletmek ve tamir etmek için çalışmalar yapılıyor.
Eğitim sorunlarınız neler?
İlçemizde bir tane beldemizin ilköğretim okulu yok, buraya bir ilköğretim okulu kazandırmak istiyoruz. Antalya istikametinde Serik Kırkkavak yolunu da yol ağımıza aldırdık. Beşkonak rafting bölgesine yakın olduğu için bu yolun yapılmasının turizme büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Köylerimizdeki kilitli taş eksiklerini Köy Des ile yapıyoruz. Bir tane köyümüz kaldı sorunlu, tepe arası köyü. Köydes’ten parasını ayırdık. Alt yapısını tamamlayacağız ve bundan sonra ilçe, kasaba ve köylerimizde pek bir eksiğimiz kalmayacak.
Tarımsal alanda sorunlarınız neler?
Nüfusumuz geçmişe baktığımız zaman büyük ölçüde azaldı. Eski insanlar hayvancılığı, tarımı daha iyi yapıyordu. Yeni nesil bu meslek kollarıyla pek fazla ilgilenmiyor aslında ilçemizin arazisi organik tarıma çok uygun. Gembos Ovası, Derebucak barajından da kapalı sistem sulama için alt yapısı yapılmış durumda. Tarıma başlandığı dakikadan itibaren burada organik tarım yapılması için hiçbir engel kalmayacak. Vatandaşımız zaten bahçelerinde kendi yiyecekleri kadarını yetiştiriyor. Ama ticari bir faaliyet olarak yapılmıyor. İnşallah o da olacaktır. Beldelerimiz, genel olarak nüfuslarının düşmesinden korkuyor. Bu sadece Derebucak’ın sorunu değil, Türkiye genelinde bir sorun. İnsanlara bir iş sahası oluşturamıyorsan, bir şekilde göç oluyor, göçün önünde durulamıyor. Ama Gembos Ovası’nın kullanılmaya başlanması ile birlikte nüfusumuz azalmayacak, aksine artacak.
İlçenin yetiştirdiği bürokratların katkıları neler?
İlçemizde okumuş insan sayısı da tüm olumsuzluklara rağmen çok fazla. Bu nedenle ülke genelinde çok sayıda bürokrat var. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Derebucaklıdır. Nüfus İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıcan Derebucaklıdır. Konya merkezinde de özel hastane sahibi olan, çeşitli ticari faaliyetlerde bulunan çok sayıda vatandaşımız var. Bunlarla bir araya geldiğimiz zaman ilçemizin sorunları enine boyuna tartışılıyor. Onların da ilçemizin gelişmesi için büyük katkıları olduğunu atlamamamız gerekiyor.
Önümüzdeki dönem hedefleriniz neler?
Biz, Derebucak ilçe merkezine yapabileceğimizin hemen hepsini yaptık diye düşünüyoruz. İl Genel Meclisi üyesi olarak belli bir noktaya kadar hizmet ediyoruz. Çalışma alanlarımız genişledikçe, biz de elimizden geldiği kadarıyla çalışacağız ve ilçemize katkı sağlamaya uğraşıyoruz. İl Genel Meclisi gündemine ilçemizi ilgilendiren bir madde ekletecek olduğumuzda, belediye ve belde belediye başkanlarımızla sürekli görüşüyoruz. Onlarla ortak akıl ile hareket ediyor ve buna göre ilçemiz için en hayırlı hizmetin yapılmasını istiyoruz. Biz bir önerge sunuyoruz, gelip kontrolleri yapılıyor ve ona göre karar veriliyor. Derebucak’ı belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla ayakta tutmak, geleceğe taşımak ve geliştirmek için çaba sarf ediyoruz.
4 köyümüz ve 4 kasabamız var. Bunlardan sadece bir tanesinin kanalizasyonu yoktu. Onu da Köydes ten halledeceğiz. Geride bir eksiğimiz yok. Derebucak’a kadar gelip, sorunlarımızı yerinde dinlediğiniz için sizin nezdinizde bütün Merhaba Gazetesi çalışanlarına ilçemiz halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.