Tek dertleri enerji

Tek dertleri enerji

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ABD ve Rusya’nın asıl hedeflerinin Doğu Akdeniz’e yerleşmek olduğunu belirterek, "Bu güçler, Doğu Akdeniz’deki doğalgazın, Golan Tepeleri’ndeki petrolün peşindeler” dedi

Konya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından  bu sene 8. düzenlenen YDG (Yetim Dayanışma Günleri) kapsamında “Kudüs ve Yetim Gecesi” yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Mevlana Kültür Merkezi açık hava tiyatrosunda gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

ASIL HEDEFLERİ DOĞU AKDENİZ’E YERLEŞMEK

Meddah Osman Ağa’nın çocuklara yönelik oyunları ile başlayan programda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ABD ve Rusya’nın asıl hedeflerinin Doğu Akdeniz’e yerleşmek olduğunu dile getirdi. Bu güçlerin, Doğu Akdeniz’deki doğalgazın peşinde olduklarını kaydeden Yıldırım, Golan Tepeleri'ndeki petrolün peşindeler. Birbirlerine laf atıyorlar. Uçakları, gemileri, tankları ve topları nereye geliyor. Bu savaşı Müslüman topraklarında yapacaklar ve Müslüman kanı akıtacaklar. Birbirleriyle savaşıyormuş gibi yapacaklar. Sonra adı Ayşe, Fatma ve Mehmet olan insanlar ölecek. Bu nedenle Müslüman’ın Müslüman’dan başka dostu yoktur. Güçlü olmak zorundayız. Hiç tereddüt etmeyin bugünler de geçecek” diye konuştu.

İSRAİL’E CEVABI 31 MAYIS’TA VERECEĞİZ

Kudüs’ün Müslümanların başkenti olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Kudüs’ün özgürleşmesi Müslümanların uyumasıyla olmaz. İsrail'e cevabı, 31 Mayıs’ta Mavi Marmara’nın yıl dönümünde İstanbul'da gerçekleştireceğimiz yürüyüşte vereceğiz. Bu yürüyüşün adı ‘Kudüs Müslümanların başkentidir’ olacak. En az 500 bin insanla yürüyerek İstanbul sokaklarını dolduracağız” diye konuştu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kudüs’ün bir varoluş mücadelesi olduğunu belirterek, “Kudüs bir samimiyet testidir. Kudüs varoluş mücadelesinin kendisidir. Bugün Kudüs dünyanın baş belası siyonizmin kuşatması altında iken Mekke ve Medine de küresel emperyalizmin kuşatması altındadır. Coğrafyamız sancılı bir süreçten geçiyor” diye konuştu.

KUDÜS’TEKİ GÖZÜ YAŞLI YETİMLERİ GÖRMELİYİZ

İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, programı dünyayı ahrete dönüştürmek için yaptıklarını belirtti. İnsanların dünya ve ahreti birleştirmeleri ve Kudüs’teki gözü yaşlı yetimleri görmeleri gerektiğini aktaran Başkan Uysal, şunları söyledi: “İnsanlar sabahlara kadar namaz kılar. Akşamlara kadar oruç tutarak, milyonlarca salavat çekerek ve sayfalarca Kuran-ı Kerim okuyarak dünyalarını mahmur edeceklerini zannediyorlar. Biz bunlara karşı değiliz ama insanların dünyayla ahreti birleştirmezlerse, Kudüs’teki gözü yaşlı yetimi görmezlerse insanlar ne dünyaları razı olur ne de ahretleri. Biz bu nedenle bu programı yapmak suretiyle hem yetimlerimizin, Kudüsümüzün üzüntüsünü anacağız, bu konuya sahip çıkacağız, hem de gece vakti Kur’an’ımızı okuyacağız, duamızı edeceğiz. Böylelikle işin fani boyutunu ve manevi durumunu birleştireceğiz. Bu gece bu akşam farklı bir şekilde Miraç kutlanabileceği bakımından fevkalade önemli.”

KUDÜSÜMÜZ ESİRDİR

Kudüs’ün esir olduğuna dikkat çeken Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Kudüs deyince içimiz yanıyor. Kudüsümüz esirdir. Gün gelecek kurtulacak. Biz ne zaman ümmet bilinci ile bir araya gelip yaşayacağız, bir olacağız o zaman Kudüs kurtulacak. Filistin yanıyor. Ümmet coğrafyası yanıyor. Ümmetimiz yanıyor. Birileri 12 bin kilometreden geliyor. Birileri 5 bin kilometreden geliyor. Savaşlarını Suriye’de Müslüman memleketinde yapıyorlar. Müslüman’ın kanı akıyor” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ OLAN FİKİR YETİMLİĞİ

Yetimliliğe çare bulunması gerektiğini kaydeden Karlıer, “Bu yetimliğe biz çare bulalım. Önemli olan fiziki yetimlikten ziyade fikir yetimliğidir. Birlik yetimliğidir. Birlikte bu yetimliği ortadan kaldıracağız. Adı Ahmet, Muhammet olup da Hıristiyan olanlar bizim çocuklarımız. Biz sahip çıkmazsak bir başkaları sahip çıkıyor. O zaman gelin birlikte sahip çıkalım. Birlikte dua edelim. Bu konuda savaş veren ve şehit olan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Program sonunda Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi ve Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şubesinin ortak düzenlediği “Kudüs’ konulu Eser Yarışması ve Konya İHH’nın  düzenlediği “Yetim” konulu Slogan, Afiş ve Resim Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum