TED Kolejin'den görme engellilere ziyaret

TED Kolejin'den görme engellilere ziyaret

TED Koleji Hikaye ve Masal Okuma Grubu öğrencileri, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesini ziyaret etti. Ziyarete öğrencilerin yanı sıra, TED Koleji Ortaokul Müdür Yardımcısı Duygu Baytok ve TED Koleji Türkçe Öğretmeni Kadir Ulaş da eşlik etti.

Ziyarette Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan hazır bulundu. Özağan, engelli yaşamı ile ilgili öğrencilere bilgiler vererek, engelli bireylerin de toplumun içinde var ve etkin olduğuna dikkat çekti. Öğrencilere engellilere yardımcı olma konusunda büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü kaydeden Özağan, “Bizler adına yardım adı altında para toplayanlar bile oluyor.

Bunlara itibar edilmemesi gerekir. Engelli bireylerin toplumun içinde normal insanlar gibi olduğunu hissettirmeniz gerekir. Yeri geldiğinde bu bireylere yardımcı olmalı, gideceği yere yardımcı olmalısınız. Engellileri sadece engelliler gününde değil, bir ömür boyu aklınızdan çıkarmamalısınız. Yapacağınız işlerde ise kendinize engellileri örnek almalısınız. Çünkü biz engelliler, yaşam içinde değişiklik zorluklarla karşılaşıyor ve bunları çözme noktasında mecburiyeten değişik çözümler üretiyoruz”dedi.  TED Koleji Ortaokul Müdür Yardımcısı Duygu Baytok ise öğrencilerinin büyük bir istekle engellileri ziyaret etmek istemelerini, anlamlı bulduğunu söyledi.

Okul içinde yaptıkları faaliyetlerle öğrencilerini bilinçlendirdiklerini belirten Baytok, “Tüm öğrencilerimize bu gibi konularda farkındalık kazandırmak için çabalıyoruz. Eminim ki bundan sonra öğrencilerimiz gerçekleştirilen ziyaretten sonra engellilere daha farklı bir yaklaşım ile yaklaşacaktır.” şeklinde konuştu.   TED Koleji Türkçe Öğretmeni Kadir Ulaş da şunları kaydetti: “Buraya gelirken öğrencilerimizin yüzündeki heyecanı ve merakı görebildik. Başkanın dediği gibi engelli bireylerimiz yılın bir günü değil, bütün günü hatırlanmalı. Sonuçta kendileri ile aynı duyguları paylaşıyoruz ve hepimiz birer insanız.” Öğrenciler; konuşmaların ardından görme engelli kursiyerlerin çalışma ortamını gezerek, teknolojiden nasıl yararlandığına dair bilgiler aldı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.