Tavuk cep yakıyor

Tavuk cep yakıyor

Keyfi fiyat belirlemesi, tavuk fiyatlarını yükseltiyor. Tavuk türüne göre, şehrin farklı noktalarında farklı fiyata satılıyor. Piyasada tavuk sıkıntısı olmadığı halde, 22 liraya bile tavuk satanlar oluyor

Her yıl belli dönemlerde tavuk fiyatlarına yapılan artış, geleneğini sürdürüyor. Mangal sezonu başladı başlayalı tavuk fiyatları cep yakmaya devam ediyor. Tavuk da artık kırmızı ete alternatif olmaktan çıkıyor. Piyasadaki keyfi fiyat belirlemesi ise vatandaşın canını sıkıyor. Şehir içinde aynı tavuğu 18-20 hatta 22 liraya satan esnaflar bile oluyor. Kurban Bayramına yaklaştıkça tavuk satışlarının azalacağı, bayramdan sonra ise tavuk fiyatlarının düşürüleceği öngörülüyor. Fiyattaki yükselişi kabul etmeyen satıcıların bir kısmı da tavuk fiyatlarının normal olduğunu, önceki ay fiyatların daha yüksek olduğunu belirtiyor.

TAVUK ÜZERİNDEN VURGUN YAPILIYOR

Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Konya Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Akman; değerlendirmelerde bulunarak, yükselişin altında yatan sebepleri dile getirdi. Piknik sezonu olduğu için vurgun yapıldığını aktaran Akman, tavuğun toptan alış fiyatının 11 lira olduğunu aktardı. Akman, özellikle esnafların fiyatı kendilerinin yükselttiğini ifade etti. Büyük et satıcılarında tavuğun fiyatının 16 lira olduğunun altını çizen Akman, “Cadde üzerinde işyeri olan veya konumu çok iyi noktada olan esnaflar, kendileri için fiyatı yükseltebiliyor” dedi.

VATANDAŞA KEYFİ FİYAT ÇEKİYORLAR

“Halbuki şuan toptan tavuk satıcıları, tavuk satamadıklarından dert yanıyor. Pazar arayışı içine girdiler” diyen Akman, “Piyasada tavuk çok ama fiyatı yüksek. Kadınlar Pazarı'nda bile 16 liradan tavuk satanları görürsünüz. Şehir merkezinde 18-20 hatta 22'ye bile tavuk satanlar var” açıklamalarında bulundu. Kasapların aldığı tavuğu kendilerinin parçaladığını ve ufak hale getirdiklerini kaydeden Akman, “Küçüğün satışı daha fazla olduğu için daha çok kâr ediyorlar” dedi. Tavuk kanat, pirzola ve bonfilenin tüm tavuğa göre daha çok tercih edildiğini kaydeden Başkan Yardımcısı Akman, “Bu tür tavukların mantindası az oluyor. Kurban Bayramı'ndan sonra tavuk fiyatları yine düşer. Normalde tavuk fiyatı hep aynı, dediğim gibi keyfi fiyat belirlemesi yapıyorlar” şeklinde konuştu.

ET VE SÜT KURUMUNDA 14 TL

Et ve Süt Kurumu kendi resmi sayfasından perakende satış fiyatlarını açıklamıştı. O fiyatlar ise şöyle: “Gövde tavuk satış fiyatı 6.70, tavuk special but 8.55, tavuk baget 8.57, derili tavuk pirzola 9.75, special tavuk göğüs 7.45, tavuk kanatsız tüm göğüs 7.55, tavuk kanat uçsuz 12.30, tavuk fileto derili 10.45, tavuk fileto derisiz 12.55, tavuk taşlık 5.40, tavuk karaciğer 4.30, tavuk kalçalı but 6.75, tavuk but ızgara kemiksiz 12.00, tavuk fleto derisiz kuşbaşı 11.50, tavuk fleto dilimli derisiz 14.15 lira.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.