Taşra hizmet alacak

Taşra hizmet alacak

Karatay Belediyesi, “Asfaltta Sahadayız” sloganıyla 2016 yılı asfalt sezonunu törenle açtı. Başkan Mehmet Hançerli, merkezde olan her hizmetin taşrada da olacağını söyledi

Törene, Garnizon Komutan Vekili Hava İstihkam Yarbay Mevlüt Atıgan, AK Parti İl Başkan Vekili Levent Babacan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Karatay İlçe Jandarma Komutanı Okan Talay, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay ve Tüm İlçe Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uzun, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende ilk olarak Karatay ve Tüm İlçe Muhtarlar Dernek Başkanı Suat Uzun söz alarak Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, öncelikle Şehitlerimizin aziz hatırasını yad ederek saygılarını sundu. Hançerli, “Konya ve Türkiye Belediyeleri olarak ülkemiz için var gücümüz ile çalışıyoruz. Yatırıma harcanan pay Karatay Belediyesi bütçesinin yüzde 76’sı civarındadır. Bazı Belediyelerimizde bu rakamlar yüzde 1’e düşüyorsa durum ortadadır. Biz memleketimizin her yerine karış karış asfalt döküyoruz.

Ama birileri de buralara bomba koyuyorsa burada Büyük Türk Devleti’nin hesap soracağı unutulmamalıdır. 2015 de 421 bin 159 metrekare sıcak asfalt, 686 bin 135 metrekare soğuk asfalt döktük. Bu sene Köseali, Esentepe, Büyükburnak, Akören Kışla, Başgötüren, Yenice, Karakaya, Göçü, İsmil Mahallelerimize ve 9 Mahallemizin yayla yollarına 917 bin 100 metrekare satıh kaplama yapacağız. Merkezde Yüzme Havuzları, hanımlar lokali gibi hizmetlerimiz devam ediyor. 2016 sezonundaki çalışmalarımız sonucunda inşallah taşrada asfalt işi kalmayacak. Geçen sene Göçü’de, İsmil’de yayla yollarının kumlanması isteniyordu. Şimdi asfalt istenecek. Şu anda taşradaki çocuk parklarının tabanı kauçuk, 6360 Büyükşehir yasası bunun için var. Merkezde olan her hizmet taşrada da olacak" dedi. Konuşmaların ardından okunan dualarla Karatay Belediyesi Asfalt Sezonunu başlatmış oldu. Törende ayrıca misafirlere geleneksel Konya Pilavı ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.