Tarım aleti imalatında marka oldular

Tarım aleti imalatında marka oldular

Güneysınır ilçesinde uzun yıllardır tarım el aletleri imalatı yapan Önal kardeşler bu alanda yakaladıkları başarı sayesinde marka oldu.

İlçede önemli bir istihdam ve ekonomik değere sahip olan Önallar Tarım El Aletleri Şirketini üç kardeş olarak yönettiklerini ifade eden Hüseyin Önal, bu başarılarında tüm ekip arkadaşlarının da büyük katkıları olduğunu söyledi. Hüseyin Önal, “Türkiye geneline Güneysınır ilçesinden 23 çeşit tarım el aletini imal edip gönderiyoruz. Bunların içinde saman yabası, anadut, tırmık ve benzeri bulunuyor. Türkiye genelinde 30 vilayete ürettiğimiz ürünleri gönderiyoruz. 3 aylık bir satış sezonumuz var. Talebe göre işlerimiz hızlanıp yavaşlayabiliyor. Mart ayı ile Temmuz sonuna kadar satış sezonumuz olduğu için siparişler ve sevkıyatlar bu dönemde oluyor. Fakat biz üretimi her zaman yapıyoruz. Çünkü sezonluk olduğu için 3 ayda satabileceğimiz mamulü bir yıl içerisinde yapıp stoklamak zorundayız” dedi.
Daha çok doğu ve güneydoğu illerine ürünlerinin satıldığını ifade eden Önal, “Ne kadar tarım modernleşse de yurdun birçok yerinde makinenin giremediği yerler var. Çiftçimiz de el aletlerini tarımda kullanmak zorunda kalıyor. Türkiye genelinde bunu imal eden az. Fakat bizim de diğer üretim yapan firmalarla aramızda sert bir rekabet var. Benim bildiğim kadarıyla dört yerde imalat yapılıyor. Bunun büyük çoğunluğu Güneysınır’da. Bizim aşırı bir sıkışma, imalatta daralma durumumuz olmadı. 12 ay çalışıyoruz. Ancak teknolojinin gelişmesine paralel olarak makineleşmenin artması tabi ki eskisi kadar yoğunluğun yaşanmamasına neden oldu. Yine de bu tür el aletlerini üretenlerin sayısının az olması nedeniyle bir iş sıkıntısı yaşamıyoruz” diye konuştu.
Genel olarak saatte ekip olarak 40 parça ürün üretebildiklerinin de altını çizen Önal, mesleklerinin zor olduğunu bunu başarmak içinde ekip halinde çalışmanın kaçınılmaz olduğunu söyleyerek, ilçenin ismini daha iyi bir şekilde duyurmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum