Tarihe ışık tuttular

Tarihe ışık tuttular

Konya Lisesi “Pulların İzinde Geçmişimiz” projesi kapsamında PTT, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Meram Kaymakamlığı işbirliği ile hazırlanan pul, zarf, kartpostal, fotoğraf sergisi açılış ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Serginin açılış ve ödül törenine Meram Kaymakamı Resul Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Konya PTT Başmüdürü Akın Akıncı, Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Eğitim Bir-Sen temsilcileri,  Konya Lisesi Okul Müdürü Zübeyir Yavuz, Konya Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve veliler katıldı. Serginin açılışı, protokolün kurdela kesimi ile yapıldı. Ardından Meram Kaymakamı Resul Çelik ve beraberindekiler sergiyi gezerek, eserler hakkında bilgiler aldı. Düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

5-2-003.jpg

TARİHİ KONYA LİSESİ'NE PUL BASTIRILDI

Açılışı gerçekleştirilen sergi ile ilgili bilgiler veren Konya Lisesi Okul Müdürü Zübeyir Yavuz, anlamlı bir çalışmaya imza attıklarını dile getirdi. Konya Lisesi'nin tarihi bir okul olduğunun ve 128 yıllık bir tarihinin varlığının altını çizdi. Mezun öğrencilerinin talepleri ile arşiv güncellemesi çalışması yaptıklarını kaydeden Yavuz, “Bu çalışma yapılırken, zarfların içinden geçmiş dönemlerde okuyan öğrencilerin velilerinden alınan pullar çıktı” dedi. Çıkan bu tarihi eserleri elden geçirdiklerini ifade eden Yavuz, “Bu işe meraklı olan öğretmenlerimiz, ortaya bir koleksiyon çıkarılmasını talep etti. Bu talebe biz de sıcak baktık. Tarihi izleri, insanlarımızın huzuruna sunmayı uygun gördük. Bu çalışmayı aramızda görüşürken, arkadaşlarımızın bazıları PTT Başmüdürümüz Akın Akıncı bey ile irtibata geçti. Birlikte oturduk, neler yapabiliriz tüm bunları konuştuk. Ortaya bir proje çıktı. İlgili kurumlar ortak bir çalışmaya girdi. Proje 2 boyutlu oldu. Okulumuzun pulu olması yönünde de PTT tarafından bize bir talep geldi. Bizde yarışma hazırladık. Okulumuzun en güzel resimlerini çeken öğrencilere ödül koyduk. İlk üç kişinin ödülünü PTT karşıladı. Yarışmayı yaptık, komisyonlarımız toplandı. Sonuçları neticelendirdik. Çekilen fotoğraflar PTT'ye gönderildi ve pul yaptırılarak, bize iletildi. Öğrencilerimiz bu tür etkinliklerle okulunu daha fazla sahipleniyor” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.