Suriyeli Sümeyye yürümeye başladı

Suriyeli Sümeyye yürümeye başladı

Suriyeli genç kız hayırseverlerin ve doktorların desteğiyle yürümeye başladı. 6 yaşından beri yürüyemeyen 18 yaşındaki Suriyeli Türkmen bir ailenin kızı olan Sümeyye Ahmedi, Konya'da sağlığına kavuştu

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle vatanlarını terk etmek zorunda kalan Suriyeli ailelere gerek devlet gerekse yardımseverlerin yaptıkları yardımlar örnek gösteriliyor. İç savaş nedeniyle ülkesini terk edip Konya'ya gelen Ahmedi ailesinin kızı Sümeyye, 12 yıldır yürüyemiyordu. Sümeyye'nin ameliyatı için 18 bin lira gerekiyordu.

HAYIRSEVERLER YARDIM ELİ UZATTI

Genç kıza hayırseverler yardım eli uzattı. Suriyeliler'e yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Elbir Derneği öncülüğünde Sümeyye için yardım seferberliği başlatıldı. Yardım kampanyası kapsamında kısa süre içerisinde ameliyat için gerekli olan para bulundu. Ameliyatı gerçekleştiren doktor ise hiçbir ücret almadı. Sümeyye gibi ameliyat olmak için sırada bekleyen çok sayıda hasta da var.

HASTANE VE DOKTOR ÜCRET ALMADI

Konu hakkında bilgi veren Elbir Derneği Yöneticisi Sinan Cırık, "Türkmen Sümeyye Ahmedi, 6 yaşından beri yürüyemiyordu. Derneğin yardım gönüllüleri, Sümeyye ile ev ziyaretinde tanıştı. Kadın kollarımız Sümeyye'yi sağlığına kavuşturmak için çalışma başlattı. Ameliyat Özel Farabi Hastanesi'nde Prof. Dr. Mehmet Arazi tarafından yapıldı. Hastane ve doktor ücret almadı. Hayırseverlerin desteğiyle 18 bin liraya medikal malzeme aldık. Sümeyye kardeşimiz sağlığına kavuşmanın sevincini yaşıyor. Ücret almayan hastane yöneticilerine ve doktora, maddi destek sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

AMELİYAT İÇİN SIRA BEKLEYENLER VAR

Ameliyat için sırada bekleyenlerin olduğunu da söyleyen Cırık, Suriye'de bombalama sırasında bir ayağının dizden aşağısını kaybetmiş 12 yaşındaki bir erkek çocuğu ve bir ayağını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan 35 yaşındaki annenin de ameliyat beklediğini belirtti. Cırık, "Konyalı hayırseverlerden bu konuda yardım talep ediyoruz. Maddi destekle hastaları sağlığına kavuşturmak istiyoruz. Yardım etmek isteyenler derneğe başvurabilir. Konya ve Türkiye yardımlar konusunda örnek oldu" ifadelerini kullandı. 

KERİM ATICI merhabahaber.com 

10-1.20160531100945.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.