Sülek Yaylası yayla turizmi için en ideal yer

Sülek Yaylası yayla turizmi için en ideal yer

İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve yayla turizmi için Belediye Başkanı Abdülkadir Yiğit’in de büyük önem verdiği Sülek Yaylası Ahırlı’nın gelişimi için önemli bir rol üstleniyor.

Belediye Başkanı Yiğit, yaylanın tanıtımı hakkında verdiği bilgide şu görüşlere yer verdi, “Yaylanın etrafı çok geniş düzlüklerle kaplı ve su kaynakları bakımından çok zengin. Yaylanın önünden bu kaynakların toplanması ile oluşan bir çayın akması, bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Yazın en sıcak olduğu aylarda burada güneşin sıcaklığı hissedilmez, etrafını çevreleyen tepeler de üşünecek derecede serindir”
Osmanlı Ordularının atları burada yetiştiriliyordu
Yaylanın etrafının geniş düzlüklerle çevrili ve su kaynakları bakımından zengin olması neticesinde küçükbaş hayvan yetiştiricileri tarafından tercih edildiğini de ifade eden Yiğit, “Sülek yaylası bünyesinde 10 bin ile 20 bin koyunu, bin büyükbaş hayvanı barındıracak alana sahip ancak kullanımı yalnız Ahırlı İlçesi ile sınırlı değil. Alanlar çok geniş olduğu için bazı kısımlarda Antalya iline bağlı yerleşim yerlerinden bir takım göçerlere de kısıtlı olarak intifa hakkı verilmiş ve yılın bazı aylarında bu yaylanın otundan suyundan faydalanmaktadır.
Yaylanın en büyük özelliği ise Osmanlı zamanında bu yaylada orduya at yetiştirildiğidir. Dinlenme amaçlı olarak çok uygun bir yayla olmasına karşılık, Bartlı Yaylası kadar ilgi görmemiştir. 20 yıl öncesine bakıldığı zaman 15–20 civarında Ahırlılı göçerin buraya sürüleri ile geldiği, bahar ve yaz aylarını burada geçirdiği bilinmesine rağmen, günümüzde bu miktar bir ve iki aile ile sınırlı kalıyor. Bizim en büyük arzumuz bu yaylayı turizme kazandırmaktır.
Yaylanın yakınında bulunan ve Dipsiz Göl olarak bilinen krater gölü ve doğal güzellikleri ile Sülek yaylası yaz ve kış aylarında gezmeye değer doğal bir güzelliğe sahiptir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.