Sulama birlikleri sorunlar ile boğuşuyor

Sulama birlikleri sorunlar ile boğuşuyor

Ahırlı ve Yalıhüyük Sulama Birliği Başkanı Yusuf Asiltürk, ellerinden gelen tüm imkanları kullanmalarına rağmen bölge çiftsinin sulama konusunda yaşadığı sorunları çözmek için büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Ahırlı ve Yalıhüyük ilçesi sınırlarını kapsayan arazları sulamak amaçlı kurulan birliğin uzun zamandır başkanlığını yaptığını söyleyen Asiltürk, kısa sürede büyük mesafeler kat ettiklerini söyledi.
Asiltürk, “Biz birlik başkanlığına geldiğimizde birliğin sayısız sorunları vardı. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte yaptığımız çalışmalar sonucunda birliği belirli bir düzen içerisinde çalışır hale getirdik. Tamamen hukuk kurallarına uygun, devletin istediği şekilde birliğimizi çalışır duruma getirdik. Ancak şu anda Suğla Gölü Kapalı Havzası’nda biriken sulardan bizler bölge halkı olarak faydalanamıyoruz.
Buradaki çiftçilerin sulamadan kaynaklanan enerji borçları yüzünden daha evvel arazilerinde mülkiyetlerinde ipotek vardı. Bunun kaldırılması için büyük çaba harcadık. Yaptığımız anlaşmada borçlarımızı iki taksit olarak ödemeyi planladık. Ancak tüm konuşmalarımıza rağmen çiftçilerimiz ve birliğimiz zor durumda bırakıldı. Çiftçimiz zaten bölgede yaşanan sel felaketi yüzünden zor durumda kaldı. Birde böylesine çaresiz bırakılması bizi üzüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.