Sosyal güvenlik bilinci oluşacak

Sosyal güvenlik bilinci oluşacak

SGK İl Müdürü Mustafa Murat Yavuz, Sosyal Güvenlik Haftası’nın amacının SGK'nın yaptığı işlemleri tanıtmak ve toplumun tüm kesimlerinde bilinç oluşturmak olduğunu söyledi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Murat Yavuz, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıda  konuşan SGK Konya İl Müdürü Mustafa Murat Yavuz Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik amacıyla yurdun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri açıldı ve açılmaya da devam edildiğini söyledi.53 TL karşılığında vatandaşların tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanmaya başladığını belirten Yavuz, "Sosyal Güvenlik Kurumu, 253 milyon 480 bin 917 TL’lik bütçesi ile genel bütçenin yüzde 44,43’ünü kapıyor. Genel Sağlık Sigortasının tüm kesimler için 53 TL olarak belirlenmiştir. Artık her hangi bir gelir testine tabi olmadan isteyen herkes 53 TL karşılığında tüm sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanmaya başlamıştır" ifadelerini kullandı. 

MİLLİ SEFERBERLİK DEVAM EDİYOR

Çalışma hayatında milli seferberlik programının işleyişi hakkında bilgi veren Yavuz, "Çalışma Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun talimatı ile Ocak 2017’de Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Mali Müşavirler Odası’nda artı istihdam ve diğer teşvikler ile ilgili toplantılar yapılmıştır. Ayrıca 337 işyeri bu kapsamda ziyaret edilmiştir" diye konuştu. Yavuz, Konya'da ise yoğun çabalar sonucunda Ocak ayında bin 768, Şubat ayında bin 85, Mart ayında 11 bin 947, Nisan ayında 4 bin 587, Mayıs ayında ise 4 bin 411 olmak üzere toplam 20 bin 262 kişinin artı istihdam sağlandığını aktardı.

ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ayrıca Şehit yakınları, gaziler, engelliler, bakıma muhtaç hastalar, çalışanlar ve emeklilerden oluşan 387 ev ziyareti gerçekleştirildiğini kaydeden Yavuz, bu ziyaretlerde ziyaret ettikleri kişilerin dertlerinin dinlenildiğini ve yalnız olmadıkları kendilerine hissettirilmeye çalışıldığını söyledi. Sigortalı istatistikleri hakkında bilgi veren Yavuz, "Konya’da 43 bin 459 adet işyeri mevcuttur. Türkiye’de bu sayı 1 milyon 712 bin 147’dır. Konya’da 4/a sigortalı sayısı 328 bin 732 olup, Türkiye’de bu sayı 14 milyon 731 bin 423’dür. Konya’da 4/b sigortalı sayısı 102 bin 785’dir. Türkiye’de bu sayı 2 milyon 799 bin 882’dır. Konya’da 4/c sigortalı sayısı 77 bin 024’dir. Türkiye’de 4/c sigortalı sayısı 2 milyon 986 bin 386’dır" ifadelerini kullandı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.