Sorunlarını kendileri çözüyor

Sorunlarını kendileri çözüyor

Doğanhisar İlçesinin hemen her beldesi kendi yağıyla kavrulan ve sorunlarının çözümü için büyük bir özveri ile çalışan idarecilere sahip.

Sorunları olmasına rağmen şikayet etmek yerine sorunun çözümü için gayret etmeyi seven bir belde de Ayaslar Belediye Başkanı Bayram Çavdar 2. dönem belediye başkanlığı yaptığını ifade ederek hizmet etmekten hiçbir zaman yorulmadığını söyledi.
Çavdar, 2004 yılından bu yana görev yapıyorum. Ayaslar’a ilk geldiğimizde belediyenin çok büyük sıkıntıları vardı. Biz geldiğimizde içme suyumuz bile yoktu. Günde bir iki saat içme suyu veriliyordu. Kanalizasyonumuz kasabanın içine akıyordu, asfaltımız yoktu. Kilitli parkemiz yoktu. Şu anda içme suyu sorununu büyük oranda çözdük. Kanalizasyonu kasabanın dışına çıkardık. Kasabanın yüzde 60’şı kilitli parke ile döşendi. 30 yıl önce temeli atılan göletimiz vardı. Bu göleti hayata geçirme çalışmaları yıllarca siyasi nedenler yüzünden aşılamadı. Biz göreve geldikten sonra DSİ kanalıyla göletimizi bitirdik. Modern şekilde damlama yağmurlama ile rahat bir sulama yapılıyor. Şu anda İkinci göletimizi hayata geçirme çabası içindeyiz. Konakkale Ayaslar arasında 14 kilometrelik bölümü asfaltlandırmasını bitirdik” dedi.
Yol yapım çalışmalarına da ağırlık verdiklerini ifade eden Çavdar, “Arazi yolları çok büyük sıkıntı idi ama neredeyse tamamını asfaltlayarak ulaşıma açtık. Sulama alanında, içme suyu sıkıntımız kalmadı. MEDAŞ elektrik tesisatlarını yeniledi. Bunların yanı sıra hayata geçirmeyi düşündüğümüz yeni projelerimiz var. Hedeflerimiz oldukça büyük. Yeni dönemde yarım kalan projeleri tamamlamak ve DSİ yaptığımız göletin üzerini imar sahamızı açmak. Kısmet olursa burayı turizm sahası olarak hizmete açacağız. Antalya’ya Ankara’yı bağlayan bir güzergah üzerinde olduğu için ilerde beldemize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu sayede hem belediyenin hem halkımızın gelirlerini artırmak istiyoruz” diye konuştu.
9 memur ve 3 geçici işçi ile bu hizmetleri yaptıklarını da dile getiren Çavdar, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Belediye olarak sadece Emekli Sandığı’na biraz borcumuz var. Onun haricinde kayda değer borcumuz yok. Nüfus olarak diğer beldelere oranla iyi durumdayız, 2 bin 192 nüfusumuz var. Bunun için İller Bankası’ndan gelen ödenek fazla azalmadı. Kasaba halkı vişne ağırlıklı meyvecilik yapıyor. Şu anda vişne, ceviz, kiraz, domates gibi ürünlerde markayız. Ancak hayvancılık yok denecek kadar az küçük çaplı hayvancılık yapan birkaç kişi kaldı. Bizim asıl hedefimiz buradan göç eden nüfusumuzu geri getirmek. Bunun için de ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.