Sivil memurlar bordro yaktı!

Sivil memurlar bordro yaktı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görevli sivil memurlar kendilerine zam yapılmadığı gerekçesiyle eylem yaparak maaş bordrolarını yaktı

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Maliye önünde basın açıklaması yaparak askeri personele yönelik olarak yayınlanan “2016 TSK Yan Ödeme Kararnamesini” protesto etti. Sendika üyeleri açıklamanın ardından bordro yakarak, sloganlar attı. Basın açıklamasını yapan  SAVDES-SEN Bölge Koordinatörü Hakkı Gündüz, yayınlanan kararnamenin askere yönelik olduğunu söyleyerek, terörle mücadele eden emniyet güçlerinin her türlü zammı hak ettiğine inanıyoruz” dedi. 

3-1.20160529121133.jpg

“Ayrımcı ve bölücü zam kararı TSK içinde eli silah tutan ile eli kalem tutanın kardeşliği hedef alınmıştır” diyen Gündüz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Demokrasinin olduğu her ülkede çalışanların özlük haklarının korunması ve iyileştirmesi için mücadele vermesi en doğal haktır. Ne yazık ki çağdaş ve ileri demokrasiye sahip olduğu ileri sürülen ülkemizde hak arama mücadelemizin önüne geçilmektedir. Buna asla izin vermeyecek, haklar teslim edilene kadar hiçbir yılgınlık gösterilmeden mücadelemiz sürecektir. Öncelikle bilinmelidir ki, biz sivil personel olarak hakkımız olanı istiyoruz. Askere yapılmış olan zam bizi üzmez, aksine sevindirir bizi üzen ayrımcılıktır. TSK içinde sivil personelin hak ve kazanımlarının hükümet ile masa kardeşliği yapan 'masa konfederasyonları' tarafından sağlanamayacağı bir kez daha açıkça görülmüştür. Sivil memurun sesi kurum sendikalarıdır. Bu yüzden de bu ses olabildiğince gür çıkmalıdır. Bizler sendikalar olarak yöneticilerimize, bizlere sahip çıkmanızı değil, örgütlü mücadeleye sahip çıkmanızı istiyoruz. Hükümetin yıllardan beri uygulama sözü verdiği ve şuan güya uygulanan eşit işe eşit ücret sözü ne yazık ki biz sivil memurlar için geçerli olmamıştır. Hükümet, verdiği bu sözü ilk bizimle yemiştir. 'Sivil memur zammı kararnamesi'nin akıbeti, kurumlarımızdaki çalışma barışının akıbetini belirleyecektir. Bizlerin çalışma koşulları ve özlük haklarımızın korunması, insan onurunun korunmasıdır. Burada kurum sendikaları olarak biz, sivil memurun hakkını koruyacak, onurunu çiğnetmeyecektir. Mücadelemiz, haklarımızı alıncaya kadar devam edecektir.” 

Açıklamanın ardından memurlar, bordro yaktı. “TSK uyuma personeline sahip çık” sloganı attı. Grup olaysız bir şekilde dağıldı.

EMRE ÖZGÜL    merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.