Sınav kaygısı öğrencilere zarar verir

Sınav kaygısı öğrencilere zarar verir

Yalçın Eğitim Kurumları ve Özel Yalçın Öğretim Kurslarının, öğretmen ve öğrencilerine yönelik Motivasyon Günleri-2 etkinliğinde Uzman Psikolog Selçuk Duman konuk oldu.

Psikolog Duman, öğrencilere sınav kaygısından uzak durun, sınav kaygısı öğrencilere zarar verir önerisinde bulundu. Konya Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen Yalçın eğitim Kurumları “Motivasyon Günleri-2“ etkinliği saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Yalçın eğitim kurumlarının tanıtımı sinevizyon eşliğinde gerçekleştirildi. Motivasyon Günleri-2 “ etkinliğinin konuğu olan ve ilk önce motivasyon amaçlı bir sunum gerçekleştiren Uzman Psikolog Selçuk Duman, “ Motivasyon amaçlı sunumumuzda öğrencileri gaza getirmek veya cesaret vermekten ziyade gerçekçi bir takım beklentiler oluşturmaları gerektiğini, rahatsızlık duygusunun iyi olduğundan söz ettik. Rahatsız olmanın insanı tetiklediğini ve rahatlık duygusunda daha kıymetli olduğu dile getirdik. Ayrıca sınav rahatlığı adını verdiğimiz sınav kaygısında öğrencilerin nasıl bir yol takip etmelerinin yolunu sinevizyon eşliğinde gösterdik”dedi

ÖNCE HEDEFİNİZ OLSUN

Keyifli bir sohbet havasında geçen seminer, öğrencilerin sorularına verilen yanıtlarla sona ererken, Yalçın eğitim kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, katılımlarından ve verdiği seminerden dolayı Uzman Psikolog Selçuk Duman’a çeşitli hediye ve günün anısına bir plaket takdim etti. Yalçın Eğitim kurumları ve Özel Yalçın öğretim kursları yönetim kurulu başkanı Mehmet Yalçın, seminerin kapanış konuşmasında şunları söyledi: “ Sevgili öğrenciler ilk önce bir hedefiniz olmalıdır. Bu hedefiniz ise önce vatan, daha sonra ise bu vatana nasıl faydalı olabilirim hedefiniz olmalıdır. Okuyacağınız Üniversitelerde başarıyı yakalayacaksınız ardından bu ülkeye nasıl en iyi hizmeti verebilirim diye düşünmelisiniz. Hedef hem sizleri, hem velileri, hem de bizleri mutlu edecektir.” Seminer sonunda bursluluk sınavında birinci olan öğrencilere protokol üyeleri ve öğretmenleri tarafından plaket takdim edilerek başarılarının devamı dilendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.