Sigortada indirim

Sigortada indirim

Sigorta şirketleri trafik poliçelerine yüzde 15'i bulan oranda indirim yaptı. Konya'daki acentalarda poliçeler indirimli kesiliyor. Araç sahipleri ise indirimi az buldu

Zorunlu trafik sigortasında yüzde 10-15 oranında düşüş oldu. Trafik sigortasına yapılan fahiş zamların ardından hükümet harekete geçti ve bir takım düzenlemeler yaptı. Yasal düzenleme sonrası, trafik sigortasında primler düşmeye başladı. Poliçeler bugünlerde geçen aylara oranla yüzde 10 ila 15 oranında indirimli kesiliyor.

YÜZDE 500 ZAMA YÜZDE 15 İNDİRİM

Son 1 buçuk yıl içerisinde sigorta şirketleri tarafından zorunlu trafik poliçelerine yüzde 300 ila yüzde 500 oranında zam yapılmıştı. Geçen yıl aracının sigortasını 200 liraya yapan bir araç sahibi, birkaç ay öncseine kadar poliçesini 550 liraya yaptırıyordu. Trafik sigorta bedeli kasko pirim ücretini geçmişti. Bazı eski model araçların trafik poliçe ücreti ise bin ila 2 bin lira arasında değişiyordu. Araç sahiplerinin tepkisi üzerine hükümet bir takım yasal düzenlemeler yaptı. Değişiklikler sonuç verdi. Poliçeler cüzi bir oranda indirim geldi. Ancak yüzde 10-15 oranında yapılan indirim araç sahiplerini tatmin etmedi. Vatandaş, şirketlerden daha çok indirim bekliyor. Vista Sigorta ve Aracılık Hizmetleri'nin sahibi İbrahim Can, poliçe bedelleri hakkında bilgi verdi. Poliçe ücretlerine indirim yapıldığını belirten Can, son 1 buçuk yıl içinde sigorta poliçelerine yüzde 500 oranında zam yapıldığını, ancak yapılan indirimin ise sadece yüzde 10-15 oranında olduğunu ifade etti.

ARAÇ SAHİPLERİ MEMNUN OLMADI

Zorunlu trafik sigortası fiyatlarındaki gerilemenin sürücüleri memnun etmediğini, sürücülerin daha fazla indirim talep ettiğini dile getiren sigortacı İbrahim Can, "Bir önceki aya göre, yeni araç alımlarının ardından kesilen poliçeler yüzde 15 oranında düşük çıkıyor. Noter satışından sonra kesilen poliçeler ise yüzde 10 indirimli kesiliyor. İndirim oranı yüzde 10 ila 15 oranında değişiyor. Poliçe bedellerinde bir gerileme sözkonusu. Daha önce bin liraya kesilen bir poliçede 100-150 lira indirim oluyor. Bu durum araç sahiplerini biraz sevindirdi ama indirim yeterli bulunmadı. Çünkü geçen yılın Haziran ayından itibaren ülke genelinde yüzde 500, Konya'da ise yüzde 350-400 oranında poliçelere zam yapılmıştı" diye konuştu. "Sigorta şirketleri belli aralıklarla bilançolarını açıklıyor" diyen Can, "Geçen ay bilançolar açıklandı. 12 ayın sonuna kadar bilanço açıklaması olmaz. Poliçe bedelleri kar-zarara göre hesaplanıyor. Dolayısıyla belli bir sürü poliçelerde indirim olmaz. Zam da gelmez. Benim tahminin bu şekilde" şeklinde konuştu.

POLİÇE KESTİRMEKTEN KORKAR OLDUK

Sigorta bedellerinin indirime rağmen hala çok yüksek olduğunu dile getiren Mazlum Kırkan isimli vatandaş da, sigorta şirketlerinden ikinci bir indirim talep etti. "Eski model aracımın sigortası 800-900 lira çıkıyor. Poliçe kestirmekten korkar olduk. Yüzde 400-500 zam yaptılar. Şimdi de yüzde 10-15 indirim yapıyorlar. Bu kararı samimi bulmuyorum. Araç sahipleri zorunlu trafik sigortası yapmakta zorlanıyor. Bir an önce araç sahiplerinin yükünü hafifletecek bir indirim yapılmalı" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum