Sel Of’taki Eğitimi De Vurdu

Sel Of’taki Eğitimi De Vurdu

Trabzon’un Of ilçesinde, etkili olan yağışlar sonrası bazı okullarda meydana gelen hasarlar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.İlçede geçtiğimiz Cuma günü etkili olan yağışlar sonrası dereler taştı. Derelerden taşan sel suları ilçe...

Trabzon’un Of ilçesinde, etkili olan yağışlar sonrası bazı okullarda meydana gelen hasarlar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İlçede geçtiğimiz Cuma günü etkili olan yağışlar sonrası dereler taştı. Derelerden taşan sel suları ilçe merkezindeki bazı işyerleri ve okulların zemin katlarını bastı. Can kaybının yaşanmadığı afette hasar meydana gelen okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Of Kaymakamı Eren Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çok şükür bu büyük felakette can kaybımız yok. Maddi hasarlarımız var. Yağan yoğun yağmurun oluşturduğu hasar özellikle okullarımızın zemin katlarında etkili oldu. Bununla ilgili İl Afet Durum Müdürlüğü ve okul müdürlüklerimiz gerekli incelemeleri yapıyor. Öğrencilerimizin güvenliği açısından okullarımızı Pazartesi ve Salı günleri tatil ettiğimizi belirtmiştik ancak tekrar yaptığımız incelemelerde okullarımızın fiziki durumunun uygun olduğunu tespit ettik. Yarın için okullarımızı açacağız.” dedi.

Etkili yağışlarda işyerini sel suları basan 79 yaşındaki Mehmet Efendioğlu ise, “79 yaşındayım. Bu yaşımdan sonra işyerimi su bastı. Yağmur suları birden geldi. Kendi canımızı zor kurtardık. İş yerimde maddi hasarım var.” diye konuştu.

İlçede etkili olan yağışlar sonrası Of Belediyesi’ne bağlı iş makineleri ve ekipler caddelerdeki temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.