Seçimler adil olsun

Seçimler adil olsun

Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Op. Dr Aydın Beyatlı, Irak Türkmenlerinin kritik günlerden geçtiğini belirterek, “Irak'ta geçmişte çok sancılı seçimler yaşandı. 30 Nisan'da adil bir seçim yapılmasını istiyoruz” dedi

Türkmeneli Sağlık Konseyi, Mevlana Meydanı'nda Irak seçimleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Türkmeneli Sağlık Konseyi Başkanı Op. Dr Aydın Beyatlı, Irak Türkleri, Türk dünyasının Arap ülkeleri içerisinde yaşamakta olan Türk milletinin en büyük temsilcisi olduğunu söyledi. Ortadoğu'da yaşamanın güç olduğunu belirten Beyatlı, “Irak Türkleri büyük ve güçlü Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır. Irak gibi tarihi boyunca doğru dürüst istikrara kavuşamamış, etnik ve mezhep çatışmaları hiç eksik olmamıştır. Bu ülke 1980 yılından beri ya savaş halinde, ya ambargo altında ya da kaosun içinde yaşamış ve yaşamaya devam etmektedir. Üzülerek ifade etmek isteriz ki bu keşmekeşin en ağır faturasını yine Iraklı Türk insanı ödemektedir. 2003 yılında Amerikan işgalinden bu yana Irak Türkleri seslerini dünyaya duyurabilmekle beraber, sürekli kan ve güç kaybetmiştir. Dünya petrol rezervinin yüzde 4'ünü bağrında barındıran köklü Türk şehri Kerkük'te, Türkler giderek azınlığa düşmüşlerdir. Ortadoğu'nun en büyük ilçesi olan Telafer can çekişmekte ve kardeş kardeşe düşman edilmektedir” dedi.

IRAK HÜKÜMETİ ÖNLEM ALMALI

Irak'ta yapılacak seçimlerin önemine dikkat çeken Dr. Beyatlı, “İçinde bulunduğumuz Nisan ayının 30'unda Irak'ta, 27 ve 28'inde ise Irak dışında yapılacak milletvekili seçimleri Türkmenler açısından kritik öneme sahiptir. Önceki seçimlerde Türkmenlere karşı psikolojik baskı yapılmıştır. Adam kaçırma, korkutma ve sindirme politikası uygulamış, sandıklarda sahtekarlıklar yapılmıştır. Ümit ederiz ki bu seçimde bu ve benzeri oyunlara karşı Irak hükümeti önlemler alır ve Türkmeneli bölgesinde barış içinde adil bir seçim gerçekleşmiş olur. Ayrıca 27 Nisan'da dernek binamızdan seçim merkezi Ankara'ya üç otobüs kaldırılacaktır” diye konuştu.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.