Seçim bitti ikinci el otomobil piyasasında beklenen oldu! Bu tarihte fiyatlar uçacak

Seçim bitti ikinci el otomobil piyasasında beklenen oldu! Bu tarihte fiyatlar uçacak

Türkiye'de milyonlarca araç sahibi seçimlerin bitmesini bekliyordu. Seçimlerin ardından kimine göre fiyatlar düşecek kimine göre ise yükselecekti. Uzman isim fiyatların yükselişe geçeceği tarihi paylaştı.

Dünya genelinde ekonomik krizin etkileriyle birçok ürüne zam geldi. Bu süreçte en çok zammın yansıtıldığı ürün grubunda otomotiv yer alıyor. Sıfır kilometre otomobillere maliyet artışı gerekçesiyle zam yapan otomobil markaları dikkatleri üzerine çekti. Birçok ülkede vergi sistemlerinden dolayı otomobil sahibi olmak daha da zorlaştı. Bunların en başında yer alan ülke ise Türkiye.

alis-satis.jpg

TÜRKİYE OTOMOBİLDEN EN ÇOK VERGİ ALAN ÜLKE

Otomobilden en çok vergi alınan ülkenin Türkiye olması insanların otomobil sahibi olmasına en büyük engel. Örnek vermek gerekirse satış fiyatı 2 milyon lira olan bir sıfır otomobilin 800 bin lirası araç bedeli, 1 milyon 200 bin lirası vergiden oluşuyor. Bu durum ikinci el otomobil piyasasını doğrudan etkiliyor. Seçimlerden önce ikinci el otomobil fiyatlarında bir karmaşa yaşandı. Kimisi seçimlerin ardından fiyatların düşeceğini söylerken kimisi ise yükseleceğini söylüyordu. Seçim bitti ve beklenen oldu.

sifir-araclar.webp

BU TARİHTEN SONRA ALDIĞINIZ ARACI YERİNE KOYAMAYACAKSINIZ

Sıfır otomobil piyasasında dünyada yaşanan gelişmelerin ikinci el piyasasına da etki edeceğini belirten sektör temsilcisi Bahtiyar Koç, birçok otomobil firmasının üretimini durdurduğuna ve sınırlandırdığına dikkat çekti. Ayrıca Koç, "Bu sınırlı üretim önümüzdeki günlerde ikinci el fiyatlarını oldukça yükseltecek, sattığınız aracı birkaç ay sonra yerine koyamayacaksınız" diye uyardı. Söz konusu açıklamanın ardından vatandaşın araç alıp satarken daha temkinli olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi