Scania Laboratuvarı  Konya’da hizmette

Scania Laboratuvarı Konya’da hizmette

Türkiye’de Scania’nın ilk eğitim laboratuvarının Konya’da kurulduğunu belirten Scania Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Onur Yereser, “Laboratuvar alanında ilk örnek” dedi

Scania’nın Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, Türkiye ve dünyada ilk olan Scania’nın eğitim laboratuvarını, Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kurdu. Açılışa, Meram Kaymakamı Bayram Yılmaz, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Scania Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Onur Yereser, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

KONYA BÜYÜK PAZAR PAYINA SAHİP

Scania Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Onur Yereser, 2008 yılında ilk olarak eğitim laboratuvarlarını kurmaya başladıklarını söyledi. Yereser, “Dünyada ilk yapılan Scania yatırımlarından bir tanesi olduğunu belirtmek istiyorum. Ama bunun yeterli olmayacağını ve diğer iller için ilerleyen dönemlerde çalışmalar yapacağız. Öğrencilerin çekirdekten yetişmesini ve ailelerin de destek vererek çok iyi işler başarabileceklerini biliyoruz. İstihdam konusunda ciddi destek olacağını düşünüyoruz. Bu laboratuvar Türkiye’de açılan ilk Scania’nın eğitim laboratuvarı özelliğini taşıyor. Özellikle dünyada da ilk örnek diyebiliriz. Burada okulumuzla ortak bir proje geliştirdik ve hayata geçirdik. Öğrencilerin eğitim hayatlarında daha iyi hazırlanmasını istediğimiz için laboratuvarımızı kurduk. Konya büyük bir pazar payına sahip ve Scania için çok değerli. Yıllardır Scania markası için Konya büyük bir çınar oldu. Konya, Türkiye için çok yüksek potansiyele sahip ve daha iyi çalışmaların yapılacağını düşünüyorum” diye konuştu.

AĞIR VASITADA ÖRNEK OLUYOR

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise ilkelerin kalkınmasında ve ilerlemesinde sanayi sektörünün önemli olduğunu belirtti. Yiğit, “Sanayi sektörünü geliştirecek ve büyütecek olan esas unsur ise gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip kalifiye insan gücüdür. Bu insan gücünü yetiştirecek olan çatılar ise mesleki eğitim kurumlarıdır. Bakanlığımız tarafından mesleki eğitimin önemine dikkat çekme ve bu kurumları cazibeli hale getirmek adına çok önemli çalışmaların altına imza atılmaktadır. Konya'mızda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde, ilçe ve okul müdürlüklerimiz çok önemli iş birliklerini hayata geçiriyor. Gerek sektörün önemli temsilcileri olan markaların yönetimleri ile gerekse meslek odaları ile protokoller imzalanmaktadır. Motor teknolojileri alanında eğitim gören öğrencilerimizin uygulamalı eğitim göreceği bu atölye, ağır vasıta üzerine kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında ülkemiz genelinde önemli bir örnek teşkil edecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak:ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.