Sanayici yeterli elektrik alamıyor

Sanayici yeterli elektrik alamıyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan bazı fabrikalar, yeterli elektrik alamadığı için üretim yapamıyor.

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan bazı fabrikalar, yeterli elektrik alamadığı için üretim yapamıyor. Sorunun giderilmesi için bölgeye bir trafonun kurulması gerekiyor. Sanayiciler ise, trafonun bir an önce kurulmasını istiyor

Büsan Sanayi civarı, Konya Ticaret Odası Fuar alanı ve Adana Çevre Yolu'na kadar olan alanda faaliyet gösteren bazı fabrikalar yeterli elektrik alamıyor. İmsan, Atiker ve Artar 5'teki bazı fabrikalar yeterli elektrik olmadığı için üretim yapamıyor. Elektrik sıkıntısını bir indirici merkezi ortadan kaldıracak. Sanayicinin böyle bir merkez kurulması talebi var.

TEAŞ ACİL ÖDENEK ÇIKARTTI

Sanayiciler konuyla ilgili Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) ile görüştü. MEDAŞ, trafo izninin Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş.(TEAŞ)'tan alınması gerektiğini belirtti. TEAŞ'a başvuran sanayiciler kısa sürede izin aldı. TEAŞ'ın Genel Müdürü'nün de Konyalı olması sebebiyle kısa sürede güç trafosunun yapılmasına karar verildi. Hemen ödenek çıkarıldı. Güç merkezinin yapılması için bir kamu alanına ihtiyaç var. Trafo bu nedenle kurulamadı. Sanayiciler bu kez de Karatay Belediyesi'ne başvurdu. Belediyeden arsa talebinde bulundular. Karatay Belediyesi, sanayi sitelerine yakın bir noktada bulanan kamu arazisinin orman alanı olarak belirlendiği için sanayicilerin talebini reddetti.

HERKES ÜRETİMİ DESTEKLEMELİ

Sanayiciler ise, "Konuyla ilgili bir çok kapı çaldık. Sorunumuzu anlattık. Henüz bir netice alamadık. Önce MEDAŞ'ın kapısını çaldık. MEDAŞ bizi TEAŞ'a yönlendirdi. TEAŞ acil ödenek çıkarttı güç merkezi için. Ancak bu kez de trafo yer engeline takıldı. Trafo bir kamu arazisine kurulmak zorunda. Bölgede ise sadece Karatay Belediyesi'nin arazisi var. Belediye o araziyi vermiyor. Arazi ormanlık alan diye geçiyor. Yetkililerden bu soruna çözüm getirilmesini istiyoruz. Sanayiciler üretim yaparak ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlıyor. Hizmet veren kurumlar üretimi desteklemeli. Kimse üretimi engellememeli. Sorumluların insiyatif almasını istiyoruz. Herkes üretime destek olmalı" dedi.

TEAŞ TRAFO İÇİN YER ARIYOR

Konuyla ilgili Karatay Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı: TEAŞ, sanayi bölgesinde bizden bir trafo yeri istiyor. İhtiyaç var. Ama istenilen yer mera arazisi. Mülkiyet sıkıntısı var. Önce büyükşehire başvurmaları gerekiyor. Arazide vasıf değişikliği yapılmalı. Bizimle ilgili değil. Sanayiciler Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmalı. Bizler yol gösteriyoruz. Yardımcı oluyoruz."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.