SADAM emin adımla ilerliyor

SADAM emin adımla ilerliyor

Alanında uzman akademisyenler yetiştiren, hem yerel hem de ulusal katkı sağlayacak projeler geliştirmeye önem veren (SADAM), çok sayıda etkinliğe imza atarak; emin adımlarla ilerliyor

Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi (SADAM), etkinliklerini sürdürüyor. SADAM Onursal Başkan Prof. Dr. Selman Türker ve SADAM Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Küçüktosun Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak'ı ziyaret etti. Ziyarette SADAM'ın yürütmüş olduğu projeler anlatıldı. SADAM'ın önümüzdeki zaman dilimi içinde hayata geçireceği projeler konuşuldu. Yönetim Kurulu Başkanı Sarıkulak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Türker ve Küçüktosun'a teşekkür etti.

ÇOK SAYIDA SOSYAL ETKİNLİK

SADAM Onursal Başkanı Prof. Dr. Selman Türker, “Toplumda insan kaynaklarının niteliğini arttırmak, akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek ve bunun için gerekli olan eğitim araştırma, proje etkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan bir kurum olarak 2012 yılında kurulduk” dedi.  Sivil toplum anlayışının giderek yaygınlaştığı Türkiye'de, genç nitelikle bireylerin bugünden yarına, tarihinden aldığı kuvvetli bağlarla taşınmasını amaçlandıklarını dile getiren Türker, bu düşüncelerle topluma aldığı maddi ve manevi dayanakları hatırlatmak ve bunları geleceğe yaşayarak aktarmak amacıyla SADAM'ın oluşturulduğunu aktardı. Türker, “Tabii ki de SADAM alanında uzman akademisyenler yetiştirmeye hem yerel hem ulusal katkı sağlayacak projeler geliştirmeye önem vermektedir. SADAM İlk kurulduğu dönemden itibaren çok sayıda sosyal etkinliklere imza attı. Bunlardan söz edecek olursak; İslam Medeniyet dersleri, Nimet-İ İslam Okumaları, Cuma seminerleri, ALES-YDS seminerleri, Değer okumaları, Arapça ve İngilizce olmak üzere iki başlık altında yapılan akademik makale okumaları, SADAM Dış Politika Kış Okulu, SADAM Ortadoğu Bölge Uzmanı Yetiştirmeye Yönelik Eğitim Programı gibi farklı etkinlikler gerçekleştirildi. SADAM’a bağlı SADAM Analiz dergisi çıkarılmaktadır” açıklamalarında bulundu.

PROJELERİMİZ DESTEK GÖRÜYOR

“Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile koordineli olarak projeler gerçekleştirilmektedir” diyen Türker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından hibelendirilen SADAM Düşünce Okulu Projesi; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hibelendirilen Kasım ayında başlayacak SADAM Geleceğin Akademisyenleri Projesini önemli buluyoruz. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından hibelendirilen SADAM Düşünce Okulu Projesi ile gençlerin girişimcilik ve liderlik vasıflarına katkı sağlanması, toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek katılımcı demokrasinin kökleşmesine, toplumun yaşam kalitesinin yükselmesine ve olan vizyonuna katkı sağlamak amaçlı çalışmalar yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hibelendirilen SADAM Geleceğin Akademisyenleri Projesi ile ise, akademik kariyer yapmak isteyen gençlerin hızlı okuma anlama, analiz sentez ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine katkı sağlanması, akademik çalışmalar için gerekli altyapı ve bakış açısının oluşturulması amaçlanmıştır.  Konya ilinde 4 adet üniversite olup şehirde 120.000 üniversite öğrencisi eğitim görmektedir. Bu öğrenciler arasında evrensel ve insani değerlere sahip eleştirel düşünme becerisi yüksek analiz sentez kabiliyeti olan milli ve manevi değerlerine bağlı, bilgi ve özgüven sahibi, toplumsal hayata katılan, toplumun sorunlarına çözüm üretebilen kaliteli ve verimli akademisyenler yetiştirilmesi hedeflenmektedir.”

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.