Ribat'tan Sudan'a ekmek fırını

Ribat'tan Sudan'a ekmek fırını

Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Ribat İnsani Yardım Derneği Konya ve Türkiye başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalarını sürdürürken dünyanın birçok mazlum coğrafyasında da insani yardım çalışmalarına hız verdi.

Geçtiğimiz yıllarda bölgede Aş Evi ile hizmet veren Ribat İnsani Yardım Derneği Sudan’da, Cami, eğitim merkezi ve yurttan olaşan külliye inşaatını tamamlayarak, hizmete açtıktan sonra şimdi de ekmek fırını kurmaya hazırlanıyor. Fizibilite çalışmalarını tamamlayan Ribat Konya'da hazırlanan ekmek fırınını da önümüzdeki günlerde Sudan'da kurarak binlerce ihtiyaç sahibi müslümana günlük ücretsiz ekmek üretecek.

SUDAN TÜRKİYE İÇİN STRATEJİK BİR ÜLKE

Ekmek fırını fizibiletisinin tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçeceğini belirten Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, Sudan, son zamanlarda Türkiye’nin Afrika ile gelişen ilişkilerini bölge açısından çok önemli bir ülke  Sudan halkı bizim dost ve kardeş halkımızdır yüzyıllarca beraber yaşamışız. Tarihi ve köklü ilişkilerimiz bulunmaktadır. Müslüman insan işgali bilmez onun toprak işgaliyle ilgisi yoktur. Ecdadımız yeryüzü coğrafyasında 25 milyon kilometre kare alana medeniyeti, insanlığı, paylaşmayı, merhameti getirmiş ve bizlerde onların torunları olarak aynı duyguyu aynı vazifeyi sizlerle paylaşmak için oralara gidiyor, çalışmalar yapıyoruz" dedi.

MİSYONERLİK BAŞARILI OLMAMIŞSA SEBEBİ BU TÜR ÇALIŞMALARDIR

Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman ise “Sudan’da binlerce yetim yavrumuzun günlük yemek ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Amacımız bu çocuklarımızı tehlikelerden korumaktır ve eğitimlerini daha güzel ve nitelikli şartlarda almalarını sağlamaktır.  Ayrıca hafta sonları da daha nitelikli üniversite ve liselere yerleşebilmeleri için yetimlerimize eğitim veriyoruz.  Sudan Afrika’nın kalbi Sudan ne kadar sağlam durur ne kadar dirençli olursa Afrika’nın İslami manadaki duruşu bu kadar güçlü olur. Bu gün Sudan’da misyonerlik çalışması başarılı olmamıştır. İşte bunun nedeni bu yavrularımızın Kuran öğrenmeleridir, bu hizmetlerdir.  Bu kardeşlerimizi manevi anlamda doyuma ulaştırırken fiziki anlamda da ihtiyaçlarını karşılayabilmeliyiz. Bunun için de en son ekmek fırını çalışması başlattık. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

SU KUYULARI BİRÇOK SIKINTIDAN KURTARIYOR

Öte yandan Ribat Eğitim Vakfı bölgede Cami ve Külliye yapımını tamamlayarak eğitime devam ederken yine Ribat İnsani Yardım Derneği aracılığıyla yaşamın zor şartlarda sürdüğü bölgelerde su kuyuları açmaya devam ediyor.  Açılan su kuyuları bölge halkının temiz su ihtiyacını giderirken birçok hastalığın ve salgınında önüne geçmiş oldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.