Ribat geleneksel  sünnet şöleni yapıldı

Ribat geleneksel sünnet şöleni yapıldı

 Geleneksel sünnet şöleni ile ihtiyaç sahipleri ve yardımseverleri buluşturan Ribat Eğitim Vakfı ile Ribat Aşevi işbirliğiyle bu yıl da onlarca çocuğun sünnet sevinçlerine vesile oldu

Ribat Eğitim Vakfı ile Ribat Aşevi gerek Konya ve Türkiye geneli gerekse tüm mazlum coğrafyalarda insani yardım çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.Aşevi binasında gerçekleştirilen 7. Sünnet şölenine çok sayıda misafir katılırken onlarca çocuk sünnet ettirildi. Sünnet törenine çok sayıda yabancı uyruklu çocuk da katıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu 7.'si organize edilen sünnet şöleninde konuşan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Küçüktoka, "Ribat olarak bizler onlarca farklı alanda Allah rızası merkezinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı ve sonrasında başta Konya ve Türkiye olmak üzere tüm dünyada ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaşarak ihtiyaçlarını giderdik.. Şimdi de sünnet şölenimiz ile kardeşlerimizi sevindirdik. Bu şöleni de yıllardır gelenek haline getirdik. Bugün de çocuklar aileleriyle birlikte buraya gelerek bu sevinci yaşadılar. Bu merasimler maddi kaynak ile gerçekleşiyor. Çok sayıda hayırsever bu sevince ortak oldu. Allah hepsinden razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

ÇOCUKLARI MUTLU ETTİLER

Etkinliğin amacına da değinen Küçüktoka, "Hz. İbrahim(As)'den beri tevatür olarak bize aktarılan bu sünneti yıllardır neslimiz yapmış. Biz de Ribat Eğitim Vakfı olarak bunu geleceksel olarak uzun yıllardır devam ettiriyoruz. Bu çocuklara hem bu şölende oyuncak vererek hem de kıyafetlerini temin ederek bu mutluluğu yaşatıyoruz. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizi hayatın hiçbir alanında yalnız bırakmayacağımızı da gösteriyoruz" diye konuştu. Öte yandan sünnet etkinliğinde çocuklara oyuncak ve kıyafet de hediye edilirken sünnet olan çocuklar ile bir de şehir turu yapıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı şölende birbirinden güzel eserleri seslendirerek alkış topladı. Sünnet şöleninin önümüzdeki yıl da devam edeceği belirtildi. Ribat Aşevinde gerçekleştirilen sünnet şölenine Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Küçüktoka, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda misafir katıldı.

dsc_4758.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.