Recep Konuk'tan toprak tanımı

Recep Konuk'tan toprak tanımı

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Bizim işverenimiz, sermayemiz toprak. Toprak olmazsa bizim işimiz de olmaz. Toprak bozulduğu zaman öncelikle işi bozulan biziz. Ancak üretici ve tarım sektörü için hayati bir mesele” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından “Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü” dolayısıyla “Geleceğimize sahip Çıkalım” adlı bir program düzenlendi. Programa, AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da katıldı. Konuk, çölleşme ve erozyonun, tarım sektörü için hayati bir mesele olduğunu vurguladı. Konya Şeker’in bu konuda attığı adımlara da dikkat çeken Başkan Recep Konuk, “Türkiye Nüfusu Kadar Ağaç hedefine emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen program, Ankara Söğütözü’ndeki Orman Genel Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. “Geleceğimize Sahip Çıkalım” teması ile düzenlenen programa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile bakanlık bürokratlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve diğer ilgililer katıldı. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un konuşmacı olarak katıldığı program, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Bakan Eroğlu programda, "Ormanların tahrip olmaması için gelir getirici imkânlar sunmak lazım. 36 gelir getirici tür tespit ettik. Her şey millet içindir anlayışı ile cevizden, bademe zeytinden, kestaneye varıncaya kadar bunları dikiyoruz. 3 yıl bakımı orman teşkilata ait geliri 49 yıl vatandaşa aittir. Vatandaşa imkân sağlamak lazım..Orman Köylerindeki isteyen herkese veriyoruz. Kura çekiyoruz. Kura ile dağıtıyoruz. 1.5 milyon zeytin fidanı dağıtıldı. Zeytine önem veriyoruz. Zeytin eylem planı kapsamında şu an zeytin ağacı 172 milyona ulaştı. Ormanlarda zeytine sahip çıkıyoruz. 2 tane fidan diksem ne olur diye düşünmeyin. Sorunu çözmek için suyu biriktirmek gerekir" şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen, AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da konuşmasında “Bizim işverenimiz, sermayemiz toprak. Toprak olmazsa bizim işimiz de olmaz. Toprak bozulduğu zaman öncelikle işi bozulan biziz. Toprağın bozulmasından kaynaklanan sorunlarla ilk biz yüzleşiyoruz. O nedenle çölleşme ve erozyon, toplumdaki tüm kesimlerin elbette ki ortak problemi. Ancak üretici ve tarım sektörü için hayati bir mesele” dedi.

KONYA ŞEKER, DİKTİĞİ AĞAÇLARIN BAKIMINI DA ÜSTLENDİ

Başkan Recep Konuk, “Bakanlığımız 3,5 Milyar ağaç dikti, hedef 7,5 Milyar. Biz 19,3 Milyon ağaç diktik, hedef 80 Milyon. Ağaç dikmek isteyenler, diksem olur mu diye düşünenler için, benim tavsiyem şudur; işin en zor kısmı ilk ağacı dikene kadardır. O ilk ağacı diktiğinizde, toprağa emanet ettiğiniz bir canın, zaten takipçisi oluyor, onun büyüyüp serpildiğini gördükçe yenilerini dikmek için sabırsızlanıyorsunuz. Biz Konya Şeker’de bunu yaptık. Hem ağaç dikmenin zevkine vardık, hem de mücadeleyi başkalarından beklemek yerine bu mücadelenin ortağı olduk, neferi olduk. “Biz bozmuyoruz, niye biz tamir edelim” gibi bir düşünceye de kapılmadık. Toprak bizim. Bizim olana biz sahip çıkmazsak, kimse sahip çıkmaz, diyerek toprağa dört elle sarıldık. Kökten bağlı olduğumuz bu topraklarda, ekosistemi kimin bozduğuna bakmadan, sistemi nasıl tamir edebiliriz diye düşündük. Bunu, kendimize dert edindik. 2004 yılından itibaren, işin ucundan tutmak için vira Bismillah deyip hızla ağaç dikmeye başladık. O hızla bugün 19,3 milyon ağaca ulaştık” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak il genelinde Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi'nin belirlediği "toprağımız, evimiz, bizim geleceğimiz" temasına uygun olarak düzenlenen resim, kompozisyon, afiş yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi ve daha sonra da sergi açılışı gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.