Ramazan öncesi  Kur'an satışı arttı

Ramazan öncesi Kur'an satışı arttı

Ramazan ayına az bir süre kala Kur'an-ı Kerim, meali, Yasin-i Şerif, cüz ve ilmihal gibi kitapların satışı, önceki aylara oranla arttı. Esnaflar ise kağıt maliyetindeki artışa rağmen, Kur'an fiyatlarında artışa gitmedi

Manevi hazzın arttığı mübarek Ramazan ayının başlangıcına 2 haftadan az bir süre kaldı. Vatandaş, Ramazan ayında her zamankinden daha fazla dini kitaplara ilgi göstermeye başladı. Ramazan ayı yaklaştıkça kitap ve kırtasiyecilerdeki hareketlilik de arttı. Ramazan ayında cüz takip etmek ve Kur'an kursuna gitmek için talep görecek farklı özellikteki Kur'anlar, raflardaki yeri aldı. Kur'an ayı olarak da bilinen Ramazan ayında okumak için alınan Kur'an-ı Kerim ve dini kitapların satışlarındaki artış gözlerden kaçmadı. Kur'an satışları ile beraber, rahle satışlarında da artış oldu. Bazı yayınevleri tarafından Ramazan ayına ve her okuyucuya özel Kur'an-ı Kerimler basılırken, Kur'andaki çeşitlilik de arttı. Hafız ve optik okuyuculu dijital kalem Kur'an-ı Kerimler, yılın en dikkat çeken Kur'an türlerinin başında geldi.

BU KUR'AN ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Hafız ve optik okuyuculu dijital kalem Kur'an-ı Kerimlerin özellikleri ile ilgili bilgiler veren Mavi Gül Kırtasiye İşletme Sahibi Ahmet Gül, Kur'an kaleminin 2 yıl garantili olduğunu, bu Kur'anı alan kişinin de Elifba'dan Kur'ana başlayabileceğini söyledi. “Elifba, cüz, Kur'an-ı Kerim hepsi içinde” diyen Gül, şunları kaydetti: “Bu Kur'an türünün kelime kelime okuma özelliği mevcut. Ayrıca meali de okunabiliyor. Kur'an ile ilgili herşey kaleme yüklü. Kişinin kalemi istediği özelliğe göre Kur'an-a tutması yeterli. 8 farklı makam ile Kur'an okuma, kelime kelime Kur'an ve meal okuyabilme özelliği var. Kısa tefsir özelliği bulunuyor. Bu Kur'anın dili sadece Arapça değil, aynı zamanda İngilizce, Rusça, Boşnakça ve Özbekçe'de olabiliyor. Fiyatları indirimli ve 230 TL. Arıza riski çok az.”

KUR'AN-I KERİM FİYATLARINDA ARTIŞ YOK

35'e 50 boyutunda teheccüd boy olarak da adlandırılan Kur'an-ı Kerim türünün de yine en çok satılan türlerden biri olduğunu söyleyen Gül, orijinal deri kutulu Kur'an türünün de vatandaşın dikkatini çektiğini belirtti. Gül, “Deri kutulu Kur'anın, kuşe kağıdına altın yaldızlı ve Osmanlı süsleme sanatı ile baskısı yapılmıştır ve bunun adına da rahle boy Kur'an denilmektedir. Kağıt fiyatlarında artış oldu. Çünkü kağıdın hammaddesi Şili'den temin ediliyor. Ülke olarak kağıdı ithal ediyoruz. Çoğu şeyin fiyatında artış oldu ama Kur'an-ı Kerim'de bir artış söz konusu değil. Olsa bile kutsal kitap olduğu için vatandaş lafını etmez” diye konuştu.

 

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum