Putin: Rusya’ya Karşı Yaptırımlar Küresel Ekonomiye Zarar Verir

Putin: Rusya’ya Karşı Yaptırımlar Küresel Ekonomiye Zarar Verir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da düzenlenen yatırım formunda yaptığı konuşmada, saçma bulduğu Rusya’ya yönelik yaptırımların uzun vadede küresel ekonomi üzerinde negatif etkileri olacağını söyledi.Yaptırımların Dünya...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da düzenlenen yatırım formunda yaptığı konuşmada, saçma bulduğu Rusya’ya yönelik yaptırımların uzun vadede küresel ekonomi üzerinde negatif etkileri olacağını söyledi.

Yaptırımların Dünya Ticaret Örgütü’nün temel prensiplerini ihlal ettiğini, uluslar arası finans kuruluşları ve yerel para birimlerini zayıflattığını ifade eden Rus lider, “Rusya yabancı banka ve yatırım fonları ile işbirliğini aktif tutmak istiyor. Devlet Batılı ülkelerin yaptırımlarından zarar gören şirketleri desteklemeye hazır. Rusya bankalarının nakit durumunun artırılmasına da katkı sağlayacak.” dedi.

Ekonomide bir kısım zorluklara rağmen Rusya’nın stratejik hedefinin değişmediğini kaydeden Putin, “Son 15 yıllık dönemde Rusya’nın hedefi gayr safi milli hasılasını katlamaktı. Birçokları bize gülmüştü. Ancak şimdi biz bunun başardık.” şeklinde konuştu.

Ekonomik trensin değiştiğini, kimsenin petrol fiyatları ile ilgili kesin bir öngörüde bulunamadığını belirten Rus lider, “Risk ve diğer göstergeler değişken. Biz hedeflerimizi değiştirmeden uygulamaya çalışıyoruz. En azından yaklaşırız. Bu hedefler içinde iş ortamının iyileştirilmesi, bürokrasinin azaltılması ve diğer tedbirler var.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkeler Rusya’ya yönelik yaptırımlar uyguluyor. Rusya petrol sektörü, savunma sanayi ve bankacılık sektörü yaptırımlardan olumsuz etkileniyor. Ukrayna’da durumun normalleşmesinin ardından yaptırımların gözden geçirileceği kaydediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.