Proje üretilmeli

Proje üretilmeli

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bal, “ Hükümetimizin koyduğu 2023 hedefi doğrultusunda hem şehrimizi hem de ülkemizi kalkındıracak önemli projeleri üretmeliyiz” dedi

Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (KONSİAD) Yönetimi, iştişare toplantısını hafta sonu Ramada Otel’de yaptı. Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal, Meram Tapu Kadastro Müdür Yardımcısı Ramazan Satıcı, KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Aydın ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Derneği ve Yönetim Kurulu üyelerini tanıtan sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından kürsüye gelen KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, gelişmiş ülkelerde bugün sivil toplum örgütlerinin var oldukları şehir hatta ülkelere yön verebildiğine dikkat çekerek; “Çok şükür, son yıllarda ülkemizde de çok sayıda sivil toplum örgütü kuruldu. Ancak, sivil toplum örgüt sayısının çokluğu, niteliği olmaz ise bir anlam ifade etmez” dedi.  2008 yılında merkezi İstanbul’da kurulan KONSİAD’ın amacının yerelde İstanbul’daki Konyalı iş adamlarını bir çatı altında toplamak geneldeki hedefinin ise iş adamlarının ihracatını artırarak, ülke ekonomisine katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Hasan Hüseyin Aydın, siyasi görüşü ne olursa olsun aynı düşüncedeki Konyalı iş adamlarının bir araya gelerek kurduğu Konya Şubesi’nin son üç yılda gerek ekonomik gerekse sosyal içerikli önemli projelere imza attığını söyledi.  Konuşmasında yıllardır Türkiye üzerinde oynanan oyunların 15 Temmuz’da hain darbe girişimi ile tavan yaptığını ifade eden Aydın, şunları söyledi; “Dış destekli mihrakların içimizdeki hainler ile iş birliği yaparak Türkiye’yi bölme ve parçalama planları, Allah’ın yardımı, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetin ve Türk Milletinin dik duruşu ile berteraf edilmiştir.  Ancak 15 Temmuz hain darbe girişiminde istediğini elde edemeyen dış güçlerin ülkemiz üzerindeki baskıları, sizlerinde gördüğü gibi hemen her alanda yoğun bir şekilde sürüyor. Kanaatim odur ki, tamda böyle bir dönemde özellikle biz iş adamlarına büyük sorumluluklar düşüyor. Bir birimize daha sıkı sarılacağız ve çok çalışacağız. Hükümetimizin koyduğu 2023 hedefi doğrultusunda hem şehrimizi hem de ülkemizi kalkındıracak önemli projeleri üretmeliyiz.”

YATIRIM OLMAZSA İHRACAT OLMAZ

Aydın konuşmasının sonunda ise KONSİAD Konya Şubesi olarak 2018 yılı için çok ciddi hazırlık yaptıklarını vurguladı. İstişare toplantısına katılan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal ise hükümetin iş adamlarına sağladığı destekler konusunda bir sunum yaptı. Konuşmasına yeniden yapılandırılan Ekonomi Bakanlığının tanımı ve yeni görev alanları ile ilgili bilgiler vererek başlayan Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal, “Yatırım olmazsa ihracat olmaz. Çünkü iç pazar sınırlı” dedi. Hükümetin ihracat yapan firmalara 2016 yılında 1.7, 2017 yılında ise 2,6 milyar TL destekte bulunduğuna dikkat çeken Bal, 1996 yılında imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasıyla ilgili; “Sistemi rekabete açan Gümrük Birliği anlaşmasının ülkemiz menfaatleri doğrultusunda yeniden revize edilmesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Gerekli düzenlemelerin yapılmasıyla Türkiye de tıpkı Avrupa ülkeleri gibi 3. Ülkelerin mallarının Türkiye’den geçişlerinde daha yüksek vergi alabilecek ve Türk Malları Avrupa da serbeste dolaşabilecek” diye konuştu.  Türkiye’nin ithalatına bakıldığında en çok ihraç edilen ürünlerin hammaddeye yönelik olmasının sevindirici olduğunu belirten Bal, “Çünkü bu üretim ve istihdam demektir.  Ülkeler için esas olanın ekonomide bağımsızlık olduğuna vurgu yapan Bal konuşmasında STK’lar ile ilgili ise; “Biz STK’ları önemsiyoruz. 2017 yılının başından bu yana bünyemizde oluşturduğumuz 5-6 kişilik ekip, bugüne kadar Türkiye genelinde 1500’den fazla STK ve iş yerini ziyaret edip, sorunlarını yerinde dinledi, gelen talepleri not aldı. Yılsonuna kadar hedefimiz ziyaret sayısını 2000’ne ulaştırabilmek” ifadelerini kullandı Programın ikinci bölümünde ise Meram Tapu Kadastro Müdür Yardımcısı Ramazan Satıcı, Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) hakkında katılımcılara bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.