Proje temelli eğitim

Proje temelli eğitim

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Geleceğin Okuryazarlarını Yetiştiren Öğretmen Eğitimi' projesinin öğretmenlerin, işbirliğine dayalı proje temelli öğrenmelerini sağlayacağını söyledi

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülen, Türkiye Bilimsel Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen "Geleceğin Okuryazarlarını Yetiştiren Öğretmen Eğitimi" isimli projenin açılışı yapıldı. Açılışa Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve farklı üniversiteden uzman akademisyenler ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Açılış konuşmasında kürsüye çıkan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, projenin genel amacının, gelişen bilgi, iletişim ve bilgisayar teknolojileri ile çağın değişen "okuryazarlık" beceri ve anlayışlarını bilen ve uygulayan öğrencilerin yetiştirilmesini sağlamak için medya okuryazarlığı dersine giren ya da gelecekte girmesi muhtemel olan öğretmenlerimizin yeni okuryazarlık strateji, yöntem ve teknikleri ile donatılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

YAŞAYARAK ÖĞRENME ESAS OLACAK

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy,"Projemiz, yaparak yaşayarak öğrenme eğitim yaklaşımı üzerinden kurgulanmış olup öğretmenlerin, işbirliğine dayalı etkinlik ve proje temelli öğrenmelerini sağlayacak etkinliklerle planlanmıştır. Bu proje ile öğretmenlere kazandırılması amaçlanan okuryazarlık bilgi ve becerilerinin, öğretmenler üzerinden öğrencilere aktarılmasını sağlayacak çalışmaların da planlanması projenin yaygınlaştırılması ve sonuçlarının izlenmesi bakımından önem arz etmektedir. Bu bağlamda proje kapsamında yalnızca verilecek eğitim etkinlikleri değil, aynı zamanda eğitimlerin sonuçları ve etkileri, takip eden öğretim döneminde uzman akademisyenlerce izlenecek, yapılan değerlendirmeler raporlanacaktır. Projenin uygulanması sırasında öğretmenlere öğrencilerine uygulamak üzere öğretilen çağdaş ölçme-değerlendirme yöntemleri kendilerine fiilen uygulanacaktır. Böylece “öğrenenin” aktif olduğu ve akranlarıyla ya da meslektaşlarıyla yaparak yaşayarak öğrenmeye dayalı öğretim etkinliklerine yer verilecektir." dedi.  Açılış konuşmasının ardından verilen kahve molasından sonra programa devam edildi.

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.