Polis kısa mesajlarla vatandaşı uyarıyor

Polis kısa mesajlarla vatandaşı uyarıyor

İnsanları telefonla arayıp kendilerini polis, ast subay, hakim ya da savcı diye tanıtan dolandırıcılar, her gün onlarca kişiyi mağdur ediyor.

İnsanları telefonla arayıp kendilerini polis, ast subay, hakim ya da savcı diye tanıtan dolandırıcılar, her gün onlarca kişiyi mağdur ediyor. Vatandaşların bankadaki paralarını boşaltan dolandırıcılara karşı polis uyarılarına devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü dolandırıcılara karşı vatandaşa mesaj yoluyla uyarıyor.

18-6.png

Binlerce kişiye atılan mesajlarda ise şu ifadelere yer veriliyor: "Telefonda kendisini polis, savcı, asker, olarak tanıtıp, bankaya para yatırmanızı veya bir yere para, altın bırakmanızı isteyenlere inanmayın." Dolandırıcılar kurbanlarını aradıkları zaman eğer kendilerini dinliyor ve telefonu kapatmıyorsa o şahsı telkinlerle adeta hipnoz ediyor ve dedikleri her şeyi tek tek yaptırıyor. İlk söyledikleri şey ise kimse ile muhatap olmamaları oluyor. Gizli bir operasyon olduğu birine söylemesi halinde operasyonun mahvolacağı, polise dahi gitmemeleri zira emniyette de şüphelilerin olduğu belirtiliyor. Tele konferans adı verilen sistemle kurbanın bir yakınının sesi kendisine dinletiliyor ve ‘Biz senin evindeyiz bak istersen eşinle görüş’ denilerek inandırıcılıklarını artırıyorlar. Karşısındaki kişileri gerçek polis sanan ve güya bir terör örgütünü çökertme konusunda operasyonun parçası olduğunu sanan kurban en sonunda da bankadaki birikimini ya da kredi kartındaki kalan limitini verilen hesap numarasına aktardıktan sonra dolandırıcılar sırra kadem basıyor.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.