Özel öğrenciler azmetti özel araç yaptı 

Özel öğrenciler azmetti özel araç yaptı 

​​​​​​​Konya’da işitme engelli öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte ‘Pars’ isimli 4 tekerlekli özel bir motorlu araç yaptı. 

Konya’da işitme engelli öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte ‘Pars’ isimli 4 tekerlekli özel bir motorlu araç yaptı.  Konya’da işitme engellilere eğitim veren Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek Lisesi Metal Bölümü öğrencileri 4 tekerlekli motorlu araç üretti. TÜBİTAK 4006 Proje kapsamında üretilen araca öğrenciler tarafından ‘Pars’ ismi verildi. Projede öğrencilerin hocası olan Metal İşleri Atölye Şefi Ferhat Şen de bu projenin TÜBİTAK 4006 Proje kapsamında yapıldığını ve projenin boru şaseli araç yapımı olduğunu söyledi. 
Şen, “Projemizde hedefimize ulaştık. Tabii ki sanayiden çok büyük destek gördük. Malum bir araç yaparken, birçok alan işin içerisine girmekte. Bunların içerisinde oto motor, elektrik, elektronik, oto kaporta gibi bölümler var ama bizim en çok da sanayiden destek aldığımız işte motorun kavrama kapsamı nedir, ne değildir, oralarda destek aldık. Geri kalan kısmı şasesini, direksiyon kavrama kapsamını bunların hepsini de kendimiz atölyemizde, öğrencilerimizle sabah akşam, bazen 7/24 çalışarak oluşturduk. Vaktinde ve zamanında yetiştirmeye çalıştık. Motorumuz normal çapa motoru. İki ileri bir geri olmak üzere 6.5 beygirlik benzinle çalışan bir motor. Getirdik çapa motorunu, söktük, dağıttık ve mevcuttaki şasemize uyarladık. Motorumuzdaki güç 6.5 beygir olunca insan taşımaya da müsaitti. Normalde iki kişilik yaptık ama istenildiği taktirde dört kişi de, altı kişi de gidebilmekte. Yani bu yükü taşıyabilmekte sistemimiz” ifadelerini kullandı. 
İHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum