Özdemir’den Hint Keneviri Mesajı

Özdemir’den Hint Keneviri Mesajı

Son zamanlarda ALS hastaları yararına bağışta bulunma amacıyla ortaya çıkan başından aşağı buzlu su dökme uygulamasına Almanya’daki Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de katıldı. Cem Özdemir’in paylaştığı resimlerde başkent...

Son zamanlarda ALS hastaları yararına bağışta bulunma amacıyla ortaya çıkan başından aşağı buzlu su dökme uygulamasına Almanya’daki Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de katıldı. Cem Özdemir’in paylaştığı resimlerde başkent Berlin’de bir binanın çatısında başından aşağı buzlu suyu dökerken yanında ise bir hint keneviri bitkisi görülüyordu. Ancak Almanya’da hint keneviri yetiştirmek yasak, tüketimi ise serbest.

Cem Özdemir konuyla ilgili olarak gelen sorular üzerine yaptığı açıklamada söz konusu videoda görünen bitkinin hint keneviri bitkisi olduğunu doğruladı ve “Parti olarak özgürlüklerden yanayız. Özgür bir ülkede hint keneviri kullanmak isteyenler özgürce karar verebilmeli. 18 yaşının altındakiler için ise bu konuda yasağın devam etmesinde yanayız. Söz konusu videomuzda bu konuda da hafif bir mesaj vermek istedik” şeklinde konuştu.

Özdemir aynı zamanda milletvekili olduğu için dokunulmazlığı bulunuyor. Hint keneviri gibi bir mesele için milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması beklenmiyor. Ice Bucket Challenge adı ile de tanınan eylem ile baştan aşağı buzlu su dökülüyor ve bu videoya çekiliyor.

ALS hastaları yararına yapılan bu eylemle basında aşağı buzlu suyu döken kişi üç ve dört kişinin adını anıyor ve onların da aynı şeyi yapmasını ve ALS hastaları yararına 10 Euro bağışta bulunmasını, aksi halde 100 veya daha yüksek bir miktarı bağışlamasını istiyor. Bugüne kadar 45 milyon Dolar bağış parası toplandığı belirtiliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.