Ordumuzun yanındayız!

Ordumuzun yanındayız!

“Söz konusu vatansa siyaset hiçbir şey” diyen Konyalı vatandaşlar, TSK tarafından Fıratın doğusunda yürütülen operasyona destek vererek, “Kimse merak etmesin. Biz, her daim ordumuzun arkasındayız” şeklinde konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat’ın doğusunda güvenli bölge oluşturmak için başlatılan, Barış Pınarı harekatı 3. gününde devam ediyor. 9 Ekim 2019 Çarşamba günü resmi olarak harekatın başlamasıyla bölge teröristlerden temizlendikten sonra güvenli bölge oluşturulacak. Havadan ve karadan ateş altına alınan teröristlerin kontrolündeki Tel Abyad ve Resulayn kentlerin kırsalındaki 15 köy teröristlerden temizlendi. Kamışlı bölgesindeki teröristlerin saldırısında 7 sivil şehit olurken 85 kişide yaralandı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde anne ile 2 kızı, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2 çocuk ve Akçakoca ilçesinde 1'i bebek, diğeri memur 2 sivil şehit oldu. Harekat bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerimiz yaralanırken Astsubay Çavuş Ahmet Topcu şehit düştü. Vatandaşlarımız mehmetçiklere dualarıyla destek olduklarını söyledi. Çatışmalarda 3 askerimiz de şehit düştü.

“SÖZ KONUSU VATANSA SİYASET TEFERRUAT!”

Operasyona Konya'dan destek verdiklerini dile getiren İsmail Aran, “Allah Türk Askerini korusun” duasıyla operasyonu desteklediklerinin altını çizdi. Vatandaşların birlik ve beraberlik konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini aktaran Aran, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu mesele, siyaset üstü bir mesele. Bizi bu yaşta askere çağırsalar bile bir dakika durmadan gideriz. Televizyonda Türk bayrağımızı ve askerlerimizi gördüğümüz zaman hüngür hüngür ağlamaya başlıyoruz. Ordumuzun harekatı başarıyla sonuçlansın inşallah. Belki bu operasyon ekonomimizi de etkileyecektir. Önemli değil. Ülkemizin gidişatı ekonomiden de önemli.”

BÖYLE BİR OPERASYON BEKLİYORDUK

Yasin Pala isimli bir vatandaş da “Devletimizden böyle bir operasyon bekliyorduk. Türkiye'nin toprak bütünlüğü nasıl sağlanacaksa, gerekli bütün önlemler atılmalıdır. Harekatın sorgulanmasını yanlış buluyoruz. Ülkemizin atrefında devlet otoritesi diye bişey bırakılmadı zaten, kağıt üzerinde devletler var Irak var ama bir otorite söz konusu değil İran var ne olduğu belli değil, Suriye'nin durumu ortada bizimle aynı görüşü paylaşan insanların umudu olan tek devlet tek güç Türkiye bunun sorgulanması bile hata gereken neyse yaparız. Bir canımız var onuda vericez zaten toprak için vatan için veririz hiç problem değil. Geçmişe baktığımız zaman tarih yazdığımız dönemlerde bir yarım ekmekle 3 gün, Yarım tas hoşafla bir hafta susuzluğumuzu gidermiş insanların çocuklarıyız. Şu son dönemde memlleketin içinde bulunduğu bolluk ve bereketten dolayı biraz şımarma var son 15 yılda hayatı sadece Dünya'dan ibaret zanneden kesimimiz var ama büyük bi kısmımız böyle düşünmüyor bu yüzden dolar 7 lirada olsa, euro15 lirada veya altın yükselse bile bunlar bizi etkilemez. Üstümüze düşen görevi yaparınız. Bu hareketa geç bile kalındı bu çoğrafyada tek otoriter biz varız. Biz geri çekilsek bile bize saldırmaya devam edecekler bu bir iki yılın meselesi değil eskilerden bile olan bir mevzu. Yüz yılların pisliği iki günde temizlenmez orda yılların piliği var ne kadar süreceğini Allah bilir biz sonuna kadar devam edeceğiz ordumuzu destekliyoruz dua ediyoruz bizede vazife düşerse sonuna kadar gözümüzü kırpmadan varızHepimiz askeriz yaşımız ne olursa olsun elim silah tuttuğuna göre hepimiz askeriz. Türk askerimizin arkasında dualarımız var ayaklarına taş değmesin burunları bile kanamadan sevdiklerine dönsünler ailelerine kavuşsunlar biz askerimizin maddi manevi arkasındayız“ diyerek sözlerini bitirdi.

“TÜRKİYENİN GÜVENLİĞİ İÇİN”

Recep Ayhan, “Türkiye sınırı ve burada yaşayan suriyeliler için sınır harekatı gergkliydi. Kısa sürede bu işi tamamlamamız lazım temizlememiz lazım öyle temenni ediyoruz. Altının yükselmesi falan bunlar bizi etkilemez bunlar önemli değil önemli olan vatandaşın birliği beraberliği. Türk askeri yolunda devam etmeli bu harekata geç bile kalındı. Hakkımız olan bu sınırı korumamız gerek. Bu gün 7 tane sivil şehit 5 i çocuk hemen sınırın yakınında yani bunu yapan hainler. Bizim bizden başka dostumuz yok kendimiz beraber olmalıyız”diyerek cümlesini bitirdi.

GAMZENUR ERYILMAZ/ŞURA SARIOĞLAN

2-1ismail-aran.jpeg2-2yasin-pala.jpeg2-3recep-ayhan.jpegomer-akar.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.