‘Oku’ emriyle irkilen Peygamberin ümmetiyiz

‘Oku’ emriyle irkilen Peygamberin ümmetiyiz

AGD Meram Hanımlar Ortaokullar Komisyonu, Sağlık Mahallesi’nde ortaokul öğrencilerine yönelik geleneksel uçurtma şenliğini gerçekleştirdi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen şenlikte öğrencilerin yoğun katılımı dikkat çekti. Etkinlikte öğrenciler çeşitli etkinliklerle stres attı. Hazırlanan uçurtmaların gökyüzünde uçurulmasının ardından çuval oyunu ve çeşitli oyunlarla öğrenciler eğlendi.

Etkinlikte konuşan Ortaokullar Komisyon Başkanı Sıdıka Kayhan, “Ortaokul komisyonumuzun organizesiyle ortaokul öğrencilerimizle helal dairede eğlenmek için Uçurtma Şenliğimizde buluşup birbirinden zevkli oyunlar oynadık, uçurtmalarımızı uçurduk, kardeşliğimizi pekiştirdik" dedi. Organizeye katılan AGD Meram Hanımlar Komisyon Başkanı Seher Mert de derneklerinin faaliyetleri hakkında açıklama yaptı. Mert, Anadolu Gençlik’in ülke çapında hizmet veren en büyük gençlik hareketi olduğuna dikkat çekerek “Hanımlara, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik faaliyet yapmakta, önce ahlak ve maneviyat bayrağını adım attığımız yere taşımaktayız” ifadelerine yer verdi.

4-2.20160430123316.jpg

BİZ ‘İKRA’ ÜMMETİYİZ

Anadolu Gençlik Derneği Meram Hanımlar Komisyonu olarak yüz yıl sonrasını düşünüp insan yetiştirme niyetinde olduklarını vurgulayan Mert, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu amaçla günlük dizilerle zihinlerini bulandırmasınlar diye mahallelerde hanımlara ‘Asr-ı Saadet’ sohbetleri, manevi değerlerin ayaklar altında ezildiği eğitim kurumlarında ortaokul ve lise öğrencilerine ahlak ve maneviyat dersleri yapmakta ve alanında ehil kişilerden eğitimler almaktayız. Artık hayata atılmaya son adım olan üniversite gençliğimizi de elbette unutmamakta ve sınavlar içinde boğulmasınlar diye üniversite öğrencilerimize yaratılış gayemizi hatırlatmak için düzenli seminerler gerçekleştirmekteyiz. Ecdadın nefesini üzerimizde, aşk ve gayretlerini yüreklerimizde hissedebilmek için Çanakkale'ye ziyaretler düzenlemekte, fetihleri fetih yapan şuuru kavrayabilmek için yeniden İstanbul'u fethetmekteyiz.”

"İkra" ümmeti olduklarına dikkat çeken Mert, “Biz ‘Oku’ emriyle irkilen bir Peygamberin ümmetiyiz. Bunun bilinciyle de okuma gruplarımızı yürütmekteyiz. Ayrıca öğrencilerimizin okul derslerine yardımcı olduğumuz etütlerimiz, etkinliklerimiz, moral ve motive toplantılarımız, gezilerimiz, kamplarımız, yaz ve kış etkinliklerimizle geleceğimizi inşa etmeye çalışmaktayız” şeklinde konuştu.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.