"Öğrencinin çay ve simit parasına göz diktiler"

"Öğrencinin çay ve simit parasına göz diktiler"

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Bosna Hersek mahallesinde son zamanda sınavlara yapılan zamlardan dolayı öğrencilerin ve velilerin düşüncelerini almak üzere “Öğrenci miyiz Müşteri mi?” konulu fikir duvarı açtı.

Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği çalışmada sınav ücretleri hakkında öğrencilerin fikirleri alındı. Çalışma sonunda fikir duvarı ile ilgili kısa açıklamada bulunan Gençlik Kolları Başkanı Seyit Arık; son zamanlarda sınavlara yapılan zamlardan dolayı öğrencilerin mağdur duruma düştüğünü kaydetti.  Arık Konuşmasına şöyle devam etti: “ Gençlik yıllarca öğrenim görüyor, üniversite bitiriyor ama ondan sonra yine defalarca sınava girmek zorunda kalıyor. Üniversiteler sadece devlet memuru yetiştiriyor. Tüketim ekonomisi benimsendiğinden, devlet sadece yol, köprü, hastane vs yatırımları yapılıyor üretime yönelik hiç yatırım yok. Böyle olduğundan hem devlet borç ve faiz batağından kurtulamıyor hem de bu bozuk eğitim sisteminden yetişen nesil iş bulamıyor, istihdam edilemiyor. Hükümet öğrencilerin cebindeki çay ve simit parasına dahi göz diker hale gelebiliyor. Niye? Çünkü üretim yok. Bu düzenin değişmesi lazım. Biz Saadet Partisi olarak bu faizci kapitalist düzeni kaldırıp yerine Hakk’a ve adalete dayalı adil düzeni bütün dünyada kuracağız inşallah. Çalışmalarımız bütün insanlığın huzur bulması için tüm hızıyla devam ediyor. Bugün de sınav ücretlerine ve eğitim sisteminin bozukluğuna dikkat çekmek ve öğrenci arkadaşlarımızın fikirlerini almak amacıyla fikir duvarı çalışmamızı gerçekleştirdik. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Fikir duvarına yazılan dikkat çeken yazılardan bazıları şöyle;

Sınav devletin kâr kapısı olamaz. Kirvem doğum günün kutlu olsun :) Para yok son para YDS’ye gitti.. Devletin bu paraya ihtiyacı mı var? Alman malı yerine yerli kalem. Bir kağıt parçasının maliyeti ne olabilir ki? Nerede söz verilen sosyal devlet. Eğitim hakkı ücretlendirilemez. Ay sonunu bile getiremiyoruz. Harp okulundan ayrılan oğlum için 25.000 TL ödedim. Çay ve simit parama dokunma.”

HAMDİ BUĞUR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum