Öğrencilerin karne sevinci

Öğrencilerin karne sevinci

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Konya’da 447 bin 953 öğrenciye karnesi verildi. Sabahın ilk saatlerinde karne almaya gelen öğrenciler büyük bir heyecan yaşadı

Konya protokolü 15 Temmuz Milli Birlik İlkokulu’nda öğrencilere karne dağıttı. Programa Vali Yakup Canbolat, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Öğrenciler, protokol üyelerini ellerindeki çiçekle karşıladı. Öğrenciler, günün anısına şiirler okudu. Öğrencilere karnelerinin yanında hediyeler verildi.

TATİLDE BOL BOL KİTAP OKUYUN

Vali Yakup Canbolat, beraberindekilerle birlikte sınıfları gezdi. Öğrencilere karnelerini veren Canbolat, öğrencilerin karne alma mutluluğunu eşlik etti. Karne verdikten sonra açıklama yapan Canbolat, eğitim-öğretim döneminin hayırlı bittiği kanaatinde olduğunu belirtti. Verimli bir tatil geçirmek için öğrencilere önerilerde bulunan Canbolat, “Sınav sürecindeki öğrencilerin dışındaki öğrencilerin ödev yapması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da uygun bulunmuyor. Tatilde bol bol kitap okumayı ihmal etmeyin. Büyüklerini ziyaret edin. Ailenizle güzel zamanlar geçirin” dedi.

VELİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Velilere de tavsiyelerde bulunan Canbolat, şunları söyledi: “Çocukların getirdiği karneler üzerendeki notlar üzerenden çocuklarını, cezalandırma ve ya eksik verme yöntemini düşünmesinler. Çocuklarının bundan sonraki eğitim geleceği ile ilgili ‘hangi alanlarda eksiği var ve bunu nasıl tamamlayabiliriz, nasıl geliştirebiliriz’ diye bakmaları gerekir. Velilerimiz çocuklarına yakın ilgi duysunlar çünkü eğitim sadece okulla bitmiyor. Anne babanın evde verdiği eğitim ile çocuğuna olan ilgisi de çocuklarımızın eğitimi açısından önemli rol oynuyor. Okullarımızda olan eğitimin dışında aileler de çocuklarının eğitimi ile ilgilenmeli ve okul süreçlerini de takip etmeli. Ayrıca velilerimiz okul idaresi ve öğretmenleriyle de sürekli iletişim halinde olmalılar.”

TEMEL DEĞERLERİMİZE BAĞLIYIZ

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gürsoy, yayımladığı mesajda karnelerdeki notların, öğrencilerimizin gerçek başarısını değil, sadece akademik bir karşılığı olduğunu belirtti. Öğrencilerin akademik başarının önemine inanmaları ve daha iyi sonuçlar için çeşitli gayretlerin içerisinde olmalarının önemli olduğunu belirten Gürsoy, “Asıl önemli olan ise çocuklarımızın temel değerlerimize, üzerinde yaşadığımız vatana, mensubu olduğumuz ümmet ve millete sadakatle bağlı olacak şekilde yetişmeleridir. En temel vazifemiz ve nihai gayemiz de bu olmalıdır. Veli, öğrenci ve öğretmenlerimizin karnelerdeki notları bu açıdan değerlendirmeleri gerekmektedir” diye konuştu. Düşük notları olan öğrencilerin asla üzüntüye ve ümitsizliğe kapılmamaları gerektiğini vurgulayan Gürsoy, “Önümüzdeki eğitim maratonuna daha iyi hazırlanıp daha iyi olmaya kararlı olsunlar, yeter. Zira bu noktada kararlı olmak, onları hak ettikleri yerlere ulaştırmadaki en önemli araç olacaktır” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİMİZDEKİ TARİHİ YERLERİ ZİYARET EDİN

Tatil dönemlerinin öğrencilerin zihinsel ve bedensel olarak kendilerini dinlendirdikleri, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere daha etkin bir şekilde katıldıkları zaman dilimleri olması gerektiğinin altını çizen Gürsoy, şunları söyledi: “Bu bağlamda, akraba ziyaretleri ve aile fertleri ile birlikte katılacakları etkinlikler, büyük bir önem ifade etmektedir. Bilgisayar oyunları yerine, arkadaşlarıyla birlikte oynanan ve değerlerimizi pekiştiren geleneksel oyunlarımızla vakit geçirmelerinin önemli olduğuna inanıyorum. Tatilde yapılacak en güzel faaliyetlerden biri de imkânlarımız dâhilinde çevremizdeki tarihi yerleri, müzeleri ve kütüphaneleri gezmektir. İlimizde Hz. Mevlana'nın Dergâhını, Selimiye Camisi'ni, İnce Minareli Medrese’yi, Karatay Medresesi’ni, kütüphanelerimizi, kültür merkezlerimizi ve burada isimlerini sayamadığım nice önemli mekânı ziyaret edebilirsiniz.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.