O okullar artık devletin

O okullar artık devletin

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, “Kapatılan okulların hepsi MEB'in bünyesine alındı. İl ve ilçelerde toplamda kapatılan 18 okula, MEB'in levhaları asılıyor” dedi

Olağanüstü Hal (OHAL) kararı ile kapatılması kararlaştırılan okulların listesi resmi gazetede yayınlanmıştı. Bu kapsamda Konya ili ve ilçelerinde toplamda 1 üniversite, 18 okul ve 1 öğrenci pansiyonu kapatıldı. Darbe girişimden birkaç gün sonra Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu  OHAL kararı aldı. Resmi Gazete'de yayınlanan ilk OHAL kararnamesiyle ülke genelinde 35 sağlık kurum ve kuruluşu, bin 43 özel öğretim kurum ve kuruluşuyla özel öğrenci yurdu ve pansiyonu, bin 229 vakıf ve dernek, 19 sendika, federasyon ve konfederasyon ile 15 vakıf yükseköğretim kurumu kapatıldı.

Akşehir, Beyşehir, Seydişehir, Ilgın, Karatay ve Selçuklu'da toplamda 18 okul ve bir öğrenci pansiyonu kapatıldı. FETÖ ile ilişkisi olduğu öğrenilen devlet memurlarının büyük çoğunluğu görevden alındı. Vatandaş, kapatılan okulların nasıl değerlendirileceğini merak ediyordu. Kimi vatandaş kapatılan özel okulların devlet bünyesine geçmesi gerektiğini söylerken, kimi vatandaş da okul binalarının daha farklı alanlara kazandırılabileceğini öngörüyordu. Herkes, yetkililerden yapılacak açıklamayı bekliyordu.

3-2nazif-karlier.jpg

MEB'İN LEVHALARI ASILDI

OHAL kapsamında kapatılan okulların nasıl değerlendirileceği konusu vatandaşın sorduğu sorular arasında yer alıyordu. Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer'in yaptığı açıklama akıllardaki soru işaretlerini götürdü. Karlıer, FETÖ ile ilişkisi bulunan ve kapatılan bu okulların hepsinin MEB'in bünyesine alındığını söyledi. Milletin parası ile alınan bu okulların yine milletin hizmetine sunulduğunu belirten Karlıer, “Konya genelinde eğitim faaliyeti içinde olan okullarımızda öğrenci fazlalığımız vardı. 35-40 kişi aynı sınıfta ders görebiliyordu. Bu öğrencilerimizin performansını derse olan ilgisini de azaltıyordu. Kapatılan okulların MEB'e geçmesiyle bu sorun ciddi oranda çözülecek.  Öğrenciler 20-25 kişilik sınıflarında daha iyi şartlar altında eğitim alabilecekler. İl ve ilçelerde toplamda kapatılan 18 okulun MEB'e geçtiğini ve bu okullara levhaların asıldığını herkes bilsin. Bu okullara kayyumlar atanmıştı. Kayyum zamanında kayıtlı olan öğrenciler, yine eğitimini o okulda sürdürmeye devam edecek. O okulda görev yapan öğretmenlerin lisansları iptal oldu. Herkesin içi rahat etsin” dedi.

YIĞILMAYI MEB ÇÖZER

Eğitimci-Yazar Hazan Uzun da şunları kaydetti: “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapatılan özel okulların binaları devlet bünyesine geçirilsin. Binalar yine okul olarak kullanılsın. Bunun yanı sıra alternatif şeylerde denenebilir. Binaların bir kısmı kütüphane  olarak değerlendirilebilir. Ya da sadece yaz aylarında değil kış aylarında da uygun şartlarda okullardan ayrı olarak, İslami eğitimlerin verilebileceği merkezlere de dönüştürülebilir. Kapatılan okullarda okuyan öğrencilerin büyük kısmı başka okullara gitmeyi tercih edebilir. Konya'da zaten sınıf mevcutları kalabalık. Yaşanacak yığılma sıkıntıyı beraberinde getirebilir. Bu yüzden kapatılan okulların önemli bir kısmı MEB bünyesine alınarak,  faaliyetlerini devam ettirmeli. Verilecek en doğru karar da bu olacak. Zaten aldığımız duyumlarda bu yönde.”

3-3hasan-uzun.jpg

MEB BÜNYESİNE GEÇEN OKULLARIN LİSTESİ

MEB bünyesine geçen okulların listesi şöyle: Özel Merve Meram Abdullah Aymaz İlkokulu, Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi, Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu Lisesi, Özel Reyhan İlkokulu, Özel Merve Güventaş Anadolu Lisesi, Özel Kazım Cingöz İlkokulu, Özel Gönül İlkokulu, Özel Sümbül İlkokulu, Özel Merve Güventaş Fen Lisesi, Özel Merve Mehmet Özdemir İlkokulu, Özel Merve Meram Abdullah Aymaz Ortaokulu, Özel Merve Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu, Özel Gönül Ortaokulu, Özel Sümbül Ortaokulu, Özel Reyhan Ortaokulu, Özel Merve Şahika Ortaokulu, Özel Kazım Cingöz Ortaokulu. ”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.