‘O’ insanlığa umu

‘O’ insanlığa umu

Müftü Şükrü Özbuğday, “Müslümanların ve tüm insanlığın bu dünyada huzur ve güven içinde yaşamaları için, değer yargılarına, Peygamber Efendimizin getirdiği ahlaki ölçülere sahip çıkması gerekmektedir” dedi

Konya Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası açılış programını Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. Programa Vali Muammer Erol, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu, İmam-Hatipler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, şehitler anısına saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, tüm insanlığa rahmet peygamberi olarak gönderilen Hz.Muhammed (S.A.V)'in kutlu doğumunun yıldönümünde, O'nun Allah (C.C.)'den getirdiği evrensel mesajı yaymak için 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yapacaklarını belirtti.

“SAMİMİYET” VURGUSU YAPILACAK

Bu sene etkinliklerin ana temasının modern zamanın en büyük yozlaşmasına uğrayan “samimiyet” konusu etrafında olacağını ifade eden Özbuğday, “Toplumdaki değer kayıpları bir süre sonra şiddeti ve huzursuzluğu doğurmaktadır. Müslümanlar ve tüm insanlık bu dünyada huzur ve güven içinde yaşamaları için, değer yargılarına, Peygamber Efendimizin getirdiği ahlaki ölçülere sahip çıkması gerekmektedir. Yapaylığın ve gösterişin arttığı günümüzde Kutlu Doğum haftasını 'Din ve Samimiyet' konuları etrafında kutlayacağız” dedi. Hayatta güvenin birinci unsurunun eylem ve söylem birliği olduğunu belirten Özbuğday, “İhlas ve samimiyet dinin özüdür. Çünkü tüm ibadetler Allah (C.C.) için yapılır. Peygamber efendimiz, 'Din samimiyetle bağlanmaktır' demiştir. Sahabeler 'Kime' diye sormuşlar, Efendimiz bu soruya 'Allah’a, onun kitabına, peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün Müslümanlara' şeklinde cevap vermiştir. Bu bağlılığımızı nasıl ifade edeceğiz. Allah'a (C.C.) bağlılığımızı İbadetlerimizde ihlas ve samimiyetimizi ortaya koyarak, Kur'an'a bağlılığımızı, Kur'an'ın hükümlerini her şart ve durumda hayatımıza uygulayarak, Peygamberimize bağlılığı ise O'nun buyruklarına uyarak, O'nun ahlakıyla ahlaklanarak, O'nun mesajını yaymaya çalışarak olur” şeklinde konuştu.

KUTLU DOĞUMU EVLERDE YAŞAYALIM

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker de yaptığı konuşmada samimiyetin dinin esası olduğunu belirterek, “Samimiyetin toplumda huzurlu yaşamın temeli ve aile, ülkede güvenen teminatıdır. Samimiyet yoksa din kavramı da riske girer” dedi. Peygamber Efendimiz'in kutlu doğumunun pek çok yerlerde kutlandığını belirten Şeker, “Sizden ricam, Efendimizin doğumunu öncelikle evlerimizde kutlayalım. Müftülüğümüz de güzel bir konu belirlemiş, 'samimiyet'. Samimiyet, sahabeler gibi anam babam sana feda olsun ya Resulallah diyebilmektir. Hayatın tamamında böyle düşünmek gerekir” dedi. Konuşmaların ardından Konya Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi ve İlahi Grubu bir konser verdi. Daha sonra İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, protokol üyelerini sahneye davet ederek gül takdim etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.