Numune 1 yıl sonra hizmette

Numune 1 yıl sonra hizmette

Sağlık hizmetlerinin önemli bir ayağını oluşturan Numune Hastanesi 1 yıl sonra hizmete girecek.

Sağlık hizmetlerinin önemli bir ayağını oluşturan Numune Hastanesi 1 yıl sonra hizmete girecek. Şehir Hastanesi'nin temeli de önümüzdeki günlerde atılacak. Sağlık Bakanlığı'na devredilen holding binası ise yatırım programına alınmadı

Numune Hastanesi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. İnşaat çalışmalarında önemli mesafe alındı. Hastane 1 yıl sonra sağlık hizmeti vermeye başlayacak. Numune Hastanesi'nin eski binası 2011 yılının Ekim ayında yıkılmıştı. Çalışmaların 3 yıl içerisinde bitirileceği açıklanmıştı. Ancak 2011 yılında hastane inşaatının ihalesini alan VARYAP firması geçtiğimiz yıl sözleşmeyi fesh etti. Hastane için yeniden ihaleye çıkıldı. İhaleyi Çakır İnşaat aldı. Bu nedenle ciddi bir gecikme oldu.  İhaleyi alan firma ise hızla çalışmalara başladı. Çalışmalarda şu an önemli mesafe katedildi. Zor olan kısımlar tamamlandı. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün arazisi üzerinde yapılacak olan Şehir Hastanesi'nin çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak. 850 yataklı olarak planlanan, ardından projede yapılan değişiklikle yatak sayısı bine çıkarılan Şehir Hastanesi'nde toprak taşıma işlemi kısa bir süre içinde başlayacak.

ATIL BİNA PROGRAMA ALINMADI

Sağlık Bakanlığı'na devredilen ve şu an atıl vaziyette yeni sahibini bekleyen Endüstri Holding’in eski binası ise yatırım programına alınmadı. Yıllardır güvercinlere ve tinercilere ev sahipliği yapan bina henüz kamuya kazandırılamadı. Binanın camları kırık. Binanın kapıları ve içerisinde bulunan diğer eşyaları ise çalındı. Bina ciddi bir onarım istiyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hala binanın onarımı için bir bütçe ayrılmadı. Binanın onarımı için ciddi bir kaynağa ihtiyaç var. Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü de Devlet Su İşleri (DSİ)'nin Ankara Yolu üzerinde bulunan tesislerinde biraraya getirilecek. Çalışmalar seçimden sonra başlayacak.

HASTANE HIZLA YÜKSELİYOR

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, sağlık yatırımlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Numune Hastanesi'nin 2016 yılının sonunda tamamlanacağını belirten Baloğlu, "Numune'de işimiz kolaylaştı. İnşaatın en zor yanı temeliydi. Temeli aylar öncesinden atıldı. Bina hızla yükseliyor. Bu konuda Çakır İnşaat'a ve sahibi Mehmet Çakır'a teşekkür ediyorum. Kendileri hastane inşaatını bizzat takip ediyor. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin binasının da yıkımına başlandı. Kadın Doğum taşındı. Poliniklere de yer arıyoruz. Numune 1 yıl sonra hizmet verecek diyebiliriz. Sağlık hizmetleri noktasında Numune önemli bir yere sahip. Hastanenin bir an önce bitmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Şu an 20 ilçede irili ufaklı hastane inşaatı var. Tuzlukçu, Akören ve Derbent'te hastaneler yapılıyor. Şehrimiz önemli sağlık yatırımları alıyor" diye konuştu.

ŞEHİRDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Şehir Hastanesi'nin inşaat çalışmalarının da önümüzdeki günlerde başlayacağını duyuran Baloğlu, "Şehir Hastanesi'nin projesinde değişiklik olduğu için çalışmalar gecikti. 850 yataklı olarak yapılması planlandı ve ihale edildi. Daha sonra yatak sayısını bin 500'e çıkarmak istedik. O da olmadı. Şu an bin yataklı olarak yapılmasına karar verildi. Bu nedenle yeniden ihale edildi. Hastaneyi özel sektör yapacak ve işletecek. Dolayısıyla firma önünü görmek istiyor. Süreç bu nedenle biraz uzadı. Yer teslimi zaten yapılmıştı. Enstitünün arazisi üzerine yaklaşık bir milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Çalışmalar önümüzdeki günlerde başlar. Hastanenin inşaat çalışmaları toprak taşımı işiyle başlayacak. Oradaki değerli toprak başka bir noktaya götürülecek. Sağlığa büyük önem veriyoruz. Bizim işimiz sağlık" şeklinde konuştu.

3 KURUM TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Sağlık Bakanlığı'na devredilen Endüstri Holding'in eski binasının akibeti ile ilgili de bilgi veren Baloğlu, şunları söyledi: "Binanın tadilatı için çiddi bir bütçe gerekli. O binaya harcayacağımız parayı başka bir yerde değerlendirmek daha mantıklı olur diye düşünüyoruz. Binanın onarımı yatırım programına alınmadı. Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü'nü o binada tek çatı altında toplamayı ve orada bir hekim evi yapmayı planlıyorduk. Ancak daha sonra değişiklik yaptık. 3 kurumu DSİ'nin Ankara Yolu'ndaki tesisinde biraraya getireceğiz."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.