Nijerya’da İki Patlama: En Az 30 Ölü

Nijerya’da İki Patlama: En Az 30 Ölü

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde iki kadın canlı bomba kısa süre aralıklarla aynı yerde intihar saldırısı düzenledi. Patlamalarda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Boko Haram terör örgütünün etkili olduğu...

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde iki kadın canlı bomba kısa süre aralıklarla aynı yerde intihar saldırısı düzenledi. Patlamalarda en az 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Boko Haram terör örgütünün etkili olduğu Borno eyaletinin başkenti Maiduguri’de kalabalık bir pazar yerinde ardı ardına 2 patlama yaşandı. Tanıkların verdiği bilgiye göre ilk patlama sonrası olay yerine yaralılara yardım için gidildiğinde, ikinci bombanın patladı. Çevrenin adeta kan gölüne döndüğü patlamada, en az 30 kişinin öldüğü belirtildi. Çok sayıda yaralının da olay yerine yakın hastanelerde tedavi altına alındığı ifade edildi. İntihar saldırısını yapan iki kişinin ise kadın olduğu açıklandı.

Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı (NEMA) ise iki patlamada 21 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı. Son beş yıldır bölgede binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Boko Haram terör örgütünün patlamalardan sorumlu olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.