Demir yolu ile donandık

Demir yolu ile donandık

Konya-Ankara arası hizmete giren hızlı tren hattının elektrik hatları, hızlı trenin Konya Garı'ndaki durağından sonraki durduğu yerden sonra Konya Garının sınırları içerisinde bulunan...

Konya-Ankara arası hizmete giren hızlı tren hattının elektrik hatları, hızlı trenin Konya Garı’ndaki durağından sonraki durduğu yerden sonra Konya Garı’nın sınırları içerisinde bulunan makas bölümüne kadar devam ediyor. Hızlı treni yürüten elektrik hattının hızlı trenin durduğu yerden sonra Karaman yönüne doğru devam etmesi vatandaşların ilgisini çekiyor. Konya gar yetkilileri, elektrik tellerinin uzantısının özel bir sebebi olmadığını, tren garı sınırları içerisinde bulunan makas bölgesine kadar yüksek gerilim hattının devam ettiğini söyledi. Gar yetkilileri makas bölgesine kadar uzanan elektrik hattının ilerleyen zamanlarda Konya-Karaman arası hızlı tren projesi düşünülürse makas bölgesine kadar uzanan elektrik hattının kullanılabilmesine yönelik yapılmış olabileceğini de belirtti.
KONYA-KARAMAN TREN SEFERLERİ
Geçtiğimiz yıl Konya-Ankara arası yapımı tamamlanan yüksek hızlı tren hattının hizmete girmesi ile birlikte Karaman’dan Ankara’ya ulaşımı daha rahat ve kısa bir sürede tamamlayabilmek için Konya-Karaman arası raybüs seferleri başlatıldı. Konya-Karaman demir yolu ulaşımını daha rahat hale getirmek için de raybüslerin yanı sıra Karaman-Konya arası çift yönlü elektrikli sinyalizasyon hattı yapımı planlanıyor. Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlayan projenin, 2017 yılında tamamlanacağı kaydedildi. TCDD 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan proje ile mevcut Konya-Karaman demiryolu hattına paralel bir hat daha eklenecek. Projenin yatırım maliyeti yaklaşık olarak 156 milyon TL olarak açıklandı. Tamamlanacak proje ile mevcut Konya-Karaman demiryolu hattında 19 olan sefer sayısı 34 e yükseltilecek. Buna göre, 15 olan yük sefer sayısı da proje sonunda 20’ye çıkmış olacak. İzmir-Afyon-Konya ile Konya-Adana-Malatya üzerinden Doğu’ya ve Adana-Gaziantep üzerinden Suriye topraklarına giden ulaşım ağı dikkate alınarak Konya-Adana arasındaki mevcut demir yolu hattının, 2 hatlı olarak yapılmasına karar verildi. Projenin ilk aşaması olan Konya-Karaman istasyonları arasında çift hat yapılması kapsamında TCDD 6. Bölge Müdürlüğü’ne ait Konya-Karaman arasında yer alan mevcut Konya-Karaman tek hatlı demiryoluna ilave olarak yaklaşık 101 kilometre uzunluğunda ikinci hat hayata geçirilecek. İkinci hat güzergâhı Konya Garı’ndan başlayıp, Karaman Garı’nda son bulacak.
MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.